onsdag 25 juli 2007

2007-07-24, MACK, Ribersborgs Kallbadhus, Malmö

Igår var det klubbkväll på MACK nere på Ribban och som vanligt var det utsålt. Jag körde i först i första akten efter att Martin Svensson värmt upp publiken proffsigt – som alltid. Jag testade bland annat två nya skämt; ett om danskar och ett om skatteverket. Det kändes som jag fick bra respons från publiken. Perfekt då jag snart ska köra på en fest där jag vet att många är danskar, he he.

Claes Malmberg avslutade kvällen och var helt fenomenal. Han blev in-applåderad två gånger! Det har jag aldrig sett att någon komiker har blivit förut. Imponerande!

torsdag 19 juli 2007

2007-07-18, På Besök, Malmö

Igår tog jag cykelen ned till Nobelvägen och körde på Stand-up klubben på restaurang På Besök. Ännu en klubb i Malmö om än bara över sommaren, vilket är kul när intresset för stand-up ökar både hos publik och hos dem som vill börja uppträda. Igår var det knökfullt och således väldigt varmt i lokalen och flera som kom sent vände tyvärr redan i dörren.

Kvällen bjöd på två debutanter. Det är alltid spännande med nya förmågor. Jag var inte superkoncentrerad på vad övriga komiker gjorde då jag gnagde mig över mitt eget. Mattias Olsson gjorde en godkänd debut och fick en hel del skratt.

Jag anade att det skulle vara mycket Möllan i publiken, vilket stämde till 97%, någon bodde visst på S:t Knuts torg. Inledningen var således given, med snack om KB, mode mm. Jag körde hälften nytt och det funkade OK, men måste filas på lite till och testas fler gånger.

tisdag 17 juli 2007

2007-07-06, Ekebacken, Markaryd

Jag och ett gäng komiker (Martin Svensson, Eric Löwenthal, Jesper M Sjöberg, Henrik Mattisson, Martin Krantz, Cecilia Domstad och Göran Ebenhart) uppträdde på Ekebacken i Markaryd. Det var ett väldigt roligt och proffsigt arrangemang som Göran Ebenhart fixat. Regnet öste ned, så bilfärden upp var ett äventyr-light. Därtill körde jag två gånger i en rondell inne i Markaryd.

Jag fick äran att avsluta första halvlek. Det kändes helt OK även om jag kände mig lite rostig i början, då det var nästa tre veckor sen jag körde sist. Därmed blev det mest ”gammalt” material, men jag fick till ett skämt som jag kom på under dagen om mitt slöa bredband. En del publiksnack blev det åxå. Jag känner mig säkrare och säkrare på det. Jag hittade några ingångar på ekonomer, någon lärarstudent från Kalmar och en man från Koddaböke (vilket ortsnamn). Fick även in ett skämt om Nanne, bygdens store son och tillika Kalmar FF:s tränare. Överlag var det bra insatser av kvällens komiker och publiken verkade ha kul. Alla som uppträdde har jag sett en handfull gånger. Martin Krantz avslutade kvällen. Han kändes väldigt säker och hade med sig publiken hela tiden. Efteråt blev det en kort analys av kvällen och sen köra hem i regnet.

2007-06-16, 50-års fest i Södra Sandby

Jag och Pär Söderström giggade på en 50-års fest i Södra Sandby i lördags. Det var en lyckad kväll. Vi körde lite konferencier tillsammans i början. Sen körde Pär, som fick in en hel del lokala poänger. Jag avslutade och kom nog upp i en 25 minuter. Lite kul var att jag kände igen många i publiken då vi uppträtt en del i Södra Sandby under våren. Fast så liten är väl ändå inte byn? Jubilaren och en dotter var själva ekonomer så det var tacksamt för mig. Ingången var nästan för bra för att vara sann; yngsta dottern hade skrivit en önskelista på kylskåpet, vilken jag ”låtsades” vara 50-åringens. Det blev verkligen en här och nu känsla. Efteråt blev vi bjudna på mat, vilket alltid är trevligt. Efteråt blev det kort analys hemma hos Pär och jag käkade visst upp hans dotters lördagsgodis. Förlåt, men man måste leva upp till sitt rykte;).