fredag 16 november 2007

2007-11-14, LUCK - Part III

I onsdags var det höstens tredje comedykvällen på LUCK. Trenden håller i sig; det har kommit mer folk för varje gång. Det får vi vara jättenöjda med. Mejeriet verkar åxå satisfied och sex stycken kvällar är bokade till våren. Stand-up är hett även i Lund.

De två första kvällarna har vi haft lite dålig belysning, men det var fixat nu. Scen, ljud och ljus funkar bra nu. Det är ju som bekant en viktig förutsättning för stand-up comedy. För att inte glömma mineralvatten;)

Jag öppnade kvällen som konferencier och jag började med att få två modiga killar att sätta sig vid ett tomt bord längst fram. Många tycker det är farligt att sitta längst fram. Det blev dock ett lite blygt par i gymnasieåldern vid bordet intill som jag inledningsvis snackade med. Jag improviserade lite kring dejting och fick in en del poänger. Publiken var lite avvaktande och jag fick väl inte ingång dem så pass bra som jag hoppats på, tyvärr. Generellt för kvällen var att publiken var mer lyssnande, men ändå glada och att komikerna fick mindre utdelning på sina skämt än vad det är vana vid. Själv skrattade jag mycket åt Erikas skämt om mobiltelefon och Davids skämt om plastikkirurgen som mäklare i Höllviken.

De som körde på LUCK i onsdags var: Lars Magnusson, David Waldfogel, Erika Sjöwall, Mats Andersson, Niklas Larsson och Anna Swane och Pär Söderström.

Nästa gång är den 5 december och då kommer bland annat Björn Johansson och Dalia Lasek. Missa inte!

fredag 9 november 2007

LUCK nästa vecka 14/11

På onsdag 14 november är det återigen dags för en comedykväll med Lund Comedy Klubb (LUCK) på Mejeriet. (Stora Södergatan 64). Showtime kl. 20.00 med insläpp 19.30. Pris 50 kr.
Vi får långväga besök i form av Lars Magnusson (Älmhult), Jesper M Sjöberg (Göteborg), David Waldfogel (Stockholm) och Erika Sjöwall (Varberg). Vidare får vi se Mats Andersson, Niklas Larsson och Anna Swane. Dessutom kommer klubbvärdarna Eric Andersson och Pär Söderström att uppträda. Varmt Välkomna!

2007-11-08, Malmö Comedy Klubb, Malmö

Igår körde jag tio minuter på MACK på La Couronne. Publiken var inledningsvis lite avvaktande och försiktig. Det finns inga gratis skratt. Därtill var det inga ekonomer i lokalen. De brukar ju annars kunna lätta upp stämningen;). Jag lyckades få igång publiken efter någon minut, främst genom att jag vävde in två damer i showen och inte stressade när jag inte fick den respons som jag är van vid. Lärorikt! Det är detta som ger, lite som när mjölksyran är på gång och man lyckas pressa ur sig det sista. Dessutom körde jag två nya skämt som funkade sisådär, men de får en ny ärlig chans i ett annat sammanhang.

Övriga på scen var Elin Nordén (konferencier), Tobias Persson, Yvonne Skattberg, Niklas Perslow, Erika Sjöwall och Mats Andersson. De två sistnämnda kan ses på Lund Comedy Klubb på Mejeriet nu på onsdag 14 november, kl 20.00. Inte missa!

2007-11-03, Billesholm

Jag uppträdde i lördags på en privat fest i Billesholm, en förort till Bjuv, eller tvärtom beroende på vem du frågar. Jag har faktiskt varit där en gång innan, för att titta på en korvfabrik, men det är en annan historia. Då hörde jag att det fanns en känguru modell mindre som skuttade runt i Billesholm. Givetvis glömde jag bort att verifiera det i lördags.

Min vana trogen körde jag fel. Vägbeskrivningar på nätet i all ära, men de går inte att läsa i mörker. Fram kom jag och det visade sig var ett glatt gäng. En del var gladare än andra;) Jag hade fått bra förhandsinformation om gäster som jag kunde skoja med. Klockrent! De ville mer än gärna snacka med mig och således blev det en stor del av giget. Kul när publiken vill vara en del av showen.