onsdag 27 februari 2008

2008-02-26, HÄCK, Hässleholm

Igår var jag i Hässleholm och uppträdde på HÄCK. Mycket folk i publiken, på en tisdag. Jag körde cirka 10 minuter i första halvlek. Jag körde uteslutande säkra kort. Ibland får man vara feg. Det kändes stabilt och skämten satt där de skulle. Nästan samma känsla som senast på LUCK. Tyvärr inga ekonomer i publiken, men dock några smålänningar som visade sig känna en släkting till mig. Världen är bra liten.

Det var en mycket lyckad kväll och publiken fick även se Thomas Petersson, Jesper Rönndahl, Erik Börén, Elin Nordén och Olle Tapper. Bra arrangerat och god mat. Jag kommer gärna åter.

måndag 25 februari 2008

2008-02-24, Big Ben, sthlm

I helgen var jag på tillfälligt besök i storstaden och passade på att uppträda på Big Ben. Fullt i lokalen och verkligen en publik som kommit dit för att se stand-up. Detta en söndag dan före löning. Roligt att även träffa en hel del stå-upp kollegor som varit på MACK och LUCK.

Jag hade främst tänkt testa samma som i onsdags på LUCK, men fick lite ökad scentid och körde även lite gamla kort. Jag testade att öppna utan att introducera mig som smålänning och ekonom. Det funkar på ställen där folk sett mig innan, men annars tror jag inte att jag sätter min scenpersonlighet fullt så bra då. Alternativt att jag måste bli presenterad som smålänning och ekonom.

Fikarutinen och snack om kids sitter där den ska, och blir ännu bättre när puliken vävs in, men skämt om danskar känns kanske inte så angeläget i Stockholm. Jag kände mig lite stressad och jag hade inte samma flyt som i onsdags. Godkänt, men jag kan mycket bättre. En erfarenhet rikare. I detta yrke blir man aldrig fullärd.

2008-02-20, LUCK 2:2

I onsdags var det dags för andra kvällen för säsongen på LUCK. Det var ca 60-70 personer i publiken. De gjorde helt rätt i att gå på comedy än att åka pulka denna sportlovsonsdag.

Joe Eagan körde stand-up med bildspel, som visade sig vara ett roligt koncept. Sen fick vi även se en duktig debutant, Per Samuelsson, som även jobbade i baren denna kväll.

Själv körde jag fem minuter och då mestadels nytt material. Merparten satt som en smäck och det känns skönt att kunna förnya sig. Jag fick bland annat till ett skönt publiksnack om fikakulturen. Livet leker…

Övriga på scen denna kväll var Branislav Pavlovic, Nicklas Perslow, Björn Johansson, David Waldfogel, Mackan Andersson och Pär Söderström som konferencier.

Snart dags för ny comedykväll: 12 mars med Elin Nordén & Erika Sjöwall.

måndag 11 februari 2008

2008-02-08, IF Lödde, Löddeköpinge

Fotbollsklubben IF Lödde hade årsmöte i fredags med efterföljande middag. Till kaffet var det beställt en halvtimmes underhållning, vilket inte var en överraskning för deltagarna (som så ofta), då mitt uppträdande var annonserat på hemsidan. Kul! Det var cirka 50 personer i publiken, mestadels spelare, samt övriga aktiva i klubben.

Första tio minutrarna körde jag skämt som rörde klubben. Jag hade hittat en intervju med tränaren som fanns på deras hemsida. Spelarna kiknade av skratt när jag imiterade honom om varför laget vunnit serien förra året och vad som var deras styrkor. Det var ett glatt gäng som verkligen ville vara med i showen. Det blev således en hel del publiksnack. Ett mycket lyckat gig. Tack till Ulf för trevligt bemötande och bra fixat med ljud och ljus.

lördag 2 februari 2008

2008-01-30, LUCK 2:1

I onsdags var det premiär på LUCK på Mejeriet. Det var rejält tryck i lokalen och knökfullt på ren småländska. Över hundra personer i publiken och så gott som alla var där för första gången. Mestadels var det studenter, vilket är extra kul för de har tidigare lyst med sin frånvaro.

Jag var konferencier och passade på att testa lite nya skämt som till stor del gick hem. Det var även säsongspremiär för mig och lite ringrostig, men skönt att vara igång igen.

Det nya konceptet med två lite mer rutinerade i andra akten föll väl ut. Simon Svensson och Kristoffer Svensson avslutade kvällen fenomenalt. I första akten som inte heller den gick av för hackor körde i nämnd ordning Niklas Larsson, Thomas Andersson, Nils Lind och Pär Söderström.

20 februrari är nästa LUCK kväll och då kommer Mackan Andersson och David Waldfogel med flera. Kom dit och upplev stand-up live. Kom i tid för att få bra platser!