onsdag 30 juli 2008

Bloggsemester

Den svenska sommaren försvann och det blev fint väder. Jag har passat på att ta lite semester från det krävande bloggandet. Jag har dock inte tagit semester från stå-uppandet. Juli har varit en ganska aktiv månad. Jag har hunnit med att vara konferencier två gånger på Dockan Comedy. Fler och fler har tittat dit. Vissa kvällar har det varit knökfullt. Kul! Ikväll är det ny show med komiker främst från Västkusten. Därtill har jag kört en kortis på Möllevångsfestivalen tillsammans med andra MACK-are.

tisdag 15 juli 2008

2008-07-09, Dockan Comedy, Malmö

I onsdags var det andra kvällen på Dockan Comedy och nästan fullsatt igen. En handfull personer som var på premiären kom tillbaka. Kanske lite tidigt att prata om stammisar, men riktigt kul att det kommer folk. Det är ju lite det som är grejen.

Jag inledde kvällen som konferencier och pratade lite med publiken som sig bör. Lite svårflörtat på sina håll, men ett sällskap äldre+ och en lärare blev det lite snack med. Sen presenterade Mats sina kursare i Svalöv som var de som utlöste skrattsalvorna i första halvlek, dvs Johan Ranner, Gudrun König, Robert Larsson och Jan Christensen.

Paus

Andra halvlek öppnade jag med att påpeka att vi hade en kändis i publiken. Kändis och kändis, en Richard Gere look-a-like i varje fall. Det blev kul improvisation och det är de här lägena jag känner är roligast som konferencier. Sen dags för en debutant Christan Kjellström, som imponerade. Därefter följde Robin Paulsson som verkligen hade publiken med sig, följt av klubbkollega Thomas. Kvällen rundades av mycket bra av Fritte Fritzon.

Nya komiker imorgon!

söndag 6 juli 2008

2008-07-03, Sommarskratt, Far i Hatten, Malmö

Tredje dagen i rad med stå-upp var på Folkets Parks utomhusscen Far i Hatten. Jag presenterades som en av värdarna för Dockan Comedy. Kul! Det var lite svårjobbat för min del. Vissa skämt gick hem bättre än andra, men plus var att jag fick till ett kul publiksnack om träning.

Övriga på scen denna kväll var Jesper Rönndahl, Simon Svensson, Thomas Högblom, Erik Börén och Anna Granath.

2008-07-02, Dockan Comedy, Dockplats 16, Malmö

Så var det äntligen dags för premiär på Dockan Comedy. Nervöst. Skull det komma folk till Dockplats 16? Det ligger mer centralt än vad många tror. Det tar bara cirka 10 minuter att gå från Centralen, men man kan ju gå vilse. Jo det var nästan fullsatt, i varje fall var all matbord bokad och cirka 50-70 i publiken.

Jag inledde som konferencier och fick igång publiken. Flera hade varit på stand-up tidigare och för varje komiker som kom upp under kvällen steg stämningen i lokalen. Det blev en mycket lyckad premiär. Komiker denna kväll var Ludde Samuelsson, Mats Andersson, Thomas Andersson, Elin Nordén, Marika Carlsson, Nicklas Perslow och Anna Swane.

Ny kväll är det redan på onsdag 9 juli. Titta gärna förbi!

2008-07-01, MACK, Ribban, Malmö

I tisdags var det klubbkväll på MACK och fullsatt som det brukar vara ute på Ribban. Jag körde 10 minuter i första halvlek och blev ganska ställd då jag presenterades som att jag snart skulle bli far. Sant och det ska verkligen bli spännande och kul, men jag hade inte förberett någon inledning på det. Jag har skrivit en del skämt om barn, men de funkar bästa om jag presenterat mig själv först. Smålänning och ekonom satt, men inte fullt ut då publiken ville veta mer om att jag skulle bli far. Det fick de, men först senare. En svettig inledning, men jag redde ut det bra.

Övriga på scen denna kväll var Lena Frisk, Robin Paulsson, Brett Matthews, Kristoffer Svensson och Agneta Henriksson.