söndag 31 augusti 2008

2008-08-26, MACK, Malmö

I tisdags var det säsongsavlutning med MACK på Ribban, där Adde Malmberg var huvudnumret. Som vanligt var det nästan fullsatt.

Jag körde i första akten som en del i en stafett med fyra komiker. Två minuter var tilldelat vilket påpekades av konferencier Elin Nordén. Publiken visste förutsättningarna. Jag inledde med att prata snabbt som en auktionsförrättare, men gick snabbt över i normalt tempo. Fyra nya skämt på ämnet barn/pappa testades. De satt väl helt ok, men allt kommer nog inte att användas och en del trimning kanske behövs. I övrigt stack Mats Andersson på andra sträckan ut rejält med två klockrena minuter.

Nu tar MACK en paus och är åter på La Couronne i höst. Kom och kolla!

fredag 22 augusti 2008

2008-08-22, Malmöfestivalen, Malmö

Ikväll giggade jag på Malmöfestivalen i Lilla Estrad-tältet tillsammans med ett flertal MACK-are. Dragplåster var Marika Carlsson och Eric Löwenthal från Göteborg. Två timmars gratis stand-up hade lockat en hel del folk. Det var nästan fullsatt.

Showen blev en aning försenad på grund av att ett intilliggande tält spelade extremt hög musik. Festival. Tonerna avtog, men inte fullt ut och de störde såväl komiker som publik. Det blev inte bättre när festivalfyrverkerierna brakade igång. En del i publiken lämnade för att kolla pyroteknik, samtidigt som flera komiker fick anstränga sig för att göra sig hörda. Lyssning var helt klart bäst under den första delen av kvällen och då körde även jag mina fem minuter.

Flera komiker var inne på OS och så även jag. Det blev dock mest beprövat material och jag testade inte ens att köra publiksnack. Jag vet inte när det hände senast. Jag fick bra respons på samtliga skämt och särskilt på Kappelin-rutinen.

torsdag 21 augusti 2008

Lund Comedy Klubb i höst 2008

Hej!

I höst blir det fyra helspäckade kvällar med Lund Comedy Klubb på Mejeriet. På premiären 10 September kommer bland annat Lars Magnusson. Övriga kvällar blir 8/10, 12/11 och 10/12.

Välkomna!

2008-08-20, Dockan Comedy, Malmö

Igår var det säsongsavslutning på Dockan Comedy. Nästan fullsatt, vilket är bra det är ju ändå Malmöfestival nu.

Jag var kvällens konferencier, men det var inte helt givet för Mats, Thomas och jag tävlade om vem som skulle få den äran genom att köra sten, sax, påse. Läggmatch sa någon…

Publiken var lite svårstartad i början och då är det svårt att få igång publiken genom att köra publiksnack. Ett par, där tjejen verkligen inte ville vara med kom med i showen flera gånger. Killen liknade givetvis en kändis och det spann jag på. Jag körde lite aktuellt material och någon tidningsgrej. Den senare gick hem bättre. Men jag hade velat få upp stämningen ett snäpp mer innan första komiker körde.

I andra fick jag köra lite nya skämt om hur det är att vara pappa. Det var nästan ett måste då flera komiker kommenterat från scen att jag nyligen fått en dotter. Hur kul som helst, men det kan bli lite för personligt. Sån där uppmärksamhet har jag svårt för. Jag drämde till med att jag nyss fyllt 30 år och fått nytt jobb åxå. Det var väl mest ljug, men den artiga publiken gav mig fler applåder. Som jag sen avfärdade. Lite elakt, men kul…

Kort och gått var det en bra säsonsgsavslutning på Dockan Comedy. Följande komiker körde: Ulle Bååth, Pär Söderström, Thomas Andersson, Kringlan Svensson, Mats Andersson, Erika Sjöwall, Martin Krantz och Simon Svensson.

Det som började med en öl på ett nytt ställe i Dockan slutade med en stå-upp klubb som i snitt haft cirka 100 personer per kväll i publiken. Det gaur inte sa någon. Det blev succé. Vi kommer tillbaka det kan jag nästan lova

lördag 16 augusti 2008

2008-08-13, Dockan Comedy, Malmö

I onsdags var det näst sista kvällen på Dockan Comedy. Det var mycket folk trots regn och åska som lös upp augustihimlen nere på Dockan. Thomas, kvällens konferencier, räknade det till 120 personer. Mycket bra! Detta var nog den bästa kvällen på säsongen med idel bra insatser av komikerna. Ingen nämnd ingen glömd. Det var en lagom längd på kvällen, cirka 2 X 30-35 min plus paus.

Det var första gången jag körde på nästan tre veckor. Jag var först ut i andra halvlek. Lite nervöst innan, men väl på scen släppte det. Jag inledde med lite publiksnack med en ekonom eller säljare var hon nog. Det blev kul och fler komiker tog in henne i showen senare. Jag testade främst helt nya skämt och var lite aktuell. Det funkade ok, men behöver nog slipas på mer. Det var ett bra första gig efter uppehållet. Skönt!

På onsdag är det säsongsfinal på Dockan Comedy! Släpp Langosen och kom ned till Dockan istället…