måndag 27 oktober 2008

2008-10-25, Ålagille, Ystad


Ett riktigt ålagille kräver minst fyra sorters ålrätter, snaps och goda vänners sällskap. Dessutom föds ålen könlös och skål heter det inte, utan ”ååååååååål”. Detta lärde jag mig på Nätverket Österlens Ålagille på Ystad Saltsjöbad. Jag var toastmaster för de cirka fyrtiotalet gäster från medlemsföretag i Nätverket. Jag lotsade dem mellan snapsvisor, ål och ramlösa. Kanske inte så mycket av det senare. Det blev även en del ål för mig med, men det var svårt att njuta, då min uppgift var att se till att stämningen var på topp. Ål ska bör poängteras igen intagas med snaps. Det blir bästa så för magen.

Under middagen avbröt jag en handfull gånger för lite stå-upp. Det var mest publiksnack där jag skojade med gästerna Jag körde ytterst få vanliga rutiner. Det underlättade att jag hade fått suveränt bra förhandsinformation av Lasse på Nätverket. Den presationshöjande bonden, smaksättaren, den gamle företagspionjären, bankchefen, fd boxaren, kraftkarlen med såväl el som bredband, ekonomen, skytten, handbollsgeneralen och flertalet andra fick sina ålar varma. På traditionell stå-upp kör man sitt race på en gång och sen är det klart. Här fick jag var på helspänn hela kvällen.

Jag fick bra hugg på mitt intro där jag bland annat tog ned mig själv. Jag var ju ersättare för Sven Melander som fått förhinder. Andra sejouren fick lite svalare mottagande. Kanske körde jag lite väl mycket på ekonomen. Jobbigt, men jag lyckades vända och jag fick mycket bra respons under resten av middagen. Skönt! Det var ett glatt gäng som gärna la sig i, pikade varandra och även mig så fort de fick chansen. Men jag är också rapp i käften. Efter ena ålrätten hade jag förberett ett skämt som jag tyckte var oerhört kul. Jag trodde inte det skulle bli något vidare ålagille då jag hittat en av ålleverantörens ryssjor. Varpå jag skulle dra upp en miniatyr-ryssja ur kavajfickan. Problemet var bara att den fastnade och var extremt svår att får fram. Attans, men det blev ganska kul ändå.

Sen avslutades middagen och vi förflyttade oss till Spa-avdelningen för äppelkaka, kaffe och avec. Dock blev det inget algbad eller lerinpackning. Jag avtackades med den största blomsterkvast jag fått. En lång och rolig kväll var över. Jag har fått mersmak av ål.

2008-10-23, Malmö Comedy Klubb, Malmö

I torsdags var det Malmö Comedy Klubb kväll nere i källare Caveau Colibri på La Couronne. Det var nästan knökfullt och med publiken nära scen precis som det ska vara. Planen var att jag skulle köra 7 min i andra halvlek. Jag fick dock hoppa in som konferencier då ordinarie fått förhinder. Det gjorde jag så gärna.

När jag släppte på första komiker för kvällen, Mattias Olsson, hade publiken skrattat en hel del och det var bra stämning i lokalen. Danskarna hade blivit grillade, ett sällskap från Torna Hällestad blev en del av showen, liksom kidsen från Mölle. Bra publiksnack, där det mesta sitter. Jag tycker att jag har allt mer energi i mina framträdande.

Det var en lyckad kväll där övriga komiker var: Hannes Hervieu, Jörund Larsen, Jesper Rönndahl och Marika Carlsson.

Ny kväll med MACK redan på torsdag 30/10 med bla Lena Frisk och Mackan Andersson.

onsdag 22 oktober 2008

2008-10-22, Dockan Comedy, Malmö

Jag hade tänkt bjuda på öl till dem som satt sig längst fram om bordet var tomt. Det behövdes inte. Det var cirka 50 personer i lokalen, vilket är lagom, men vi hade givetvis gärna sett ett tjugotal till.

Jag körde konferencier och avhandlade allt från Dusan Melichareks obscen gest till att snacka Pang i bygget med några danskar. Flytet från förra veckan satt i även om det inte blev lika långa publiksnack.

Det var länge sedan vi hade någon helt ny rookie, men denna afton debuterade både Henrik Gudmundsson och Ola Borre. De gjorde bra ifrån sig båda två.

Övriga på scen denna kväll var Joel Sjöwall, Thomas Andersson, Niklas Perslow, Mackan Andersson och Björn Johansson.

söndag 19 oktober 2008

2008-10-18, Byahuset, Södra Sandby

I lördags hade Byahuset vänner fest. Jag och Pär Söderström underhöll en halvtimme till kaffet. Kvällen började med middag med fläskfilé och potatisgratäng. Sen var det dragspel och sång. Jag tror jag hörde Gamle Svarten och andra klassiker. Det var cirka 25 personer i publiken och medelåldern var nog kring 75. Det var en mycket ovan stå-upp publik. Jag körde mestadels publiksnack och ganska få rutiner. Jag skojade lite lokalt och sa att Södra Sandby är Sveriges svar på Midsummer. Publiken var med på noterna, men kunde inte enas om vem som var Mr Barnaby. Det blev en del roliga dialoger. Sen fick jag höra några roliga historier från en äldre man som verkligen bjöd på sig själv. Skönt med lite avlastning ibland;). Det var ett trevligt arrangemang. Efteråt blev det nedvarvning på Sandby Pizzeria.

torsdag 16 oktober 2008

2008-10-15, Dockan Comedy, Malmö

Igår var det en av Dockans Comedys bästa kvällar med bra insatser av komikerna som laddade upp med kålpudding och rårörda lingon. Mätta i magen, men hungriga på scen. Det var inte fullsatt, men cirka 50 personer i publiken. Skön inramning med bra tryck i lokalen, men inget som händer av sig själv. Ingen ville sätta sig längst fram för då kan ju komikerna börja prata med en… Jag var konferencier för kvällen och då föll detta på mitt bord. Det hjälpte inte att jag tio minuter innan show om än lite tafatt (jag gillar inte att tjata på folk) uppmanade folk att flytta fram.

Kvällen inleddes med en kanelbulle på ett tomt bord närmst scenen. Den som satte sig där fick bullen. Många fick chansen. Jag fick tjata på, men publiken tyckte det var kul. Öl hade varit en bättre morot. Till slut lämnde en kille sitt sällskap för att ta en latte och bulle på första parkett. Ibland funkar mutor. Flytet från Harrys satt i och det blev mycket publiksnack främst med ett gäng mäklare. Lite skämt om finanskrisen blev det också.

Dockan Comedy är åter nästa onsdag den 22 oktober med nya fräscha komiker!

2008-10-14, Harrys, Malmö


Mattias Olsson och Joe Eagan hade premiär på sin rookieklubb GARVA Comedy Club på Harrys i tisdags. Det var en hel del folk där, kanske 60-70 personer. Några tomma bord längst fram som fylldes på i andra halvlek. En lyckad premiär får jag säga. Proffsigt med egen mixad klubblåt och musikintro för varje komiker som gick upp på scen. Tyvärr inget mickstativ, men inget som störde.

Jag körde 10-12 minuter i andra halvlek och inledde med att snacka lite om stället. Varför har man en gigantisk hörnskinnsoffa utanför toaletten? Jag tog in två-tre sällskap i showen, men Jag kände at det flöt på bra. Mycket energi, men kanske lite slarv i vissa leveranser. Ett av årets roligaste klubbgig.

Övriga komiker har jag sett regelbundet och skötte sig bra. Martin Lettevall var en ny kul bekantskap som snackade bland annat om att man kan bli åtalad för de mest konstiga saker.

Bild ovan tagen av Mattias Olsson på mig in action.


fredag 10 oktober 2008

Sveriges bästa komiker på Mejeriet 5 november

Den 5 november kl 19.00 kommer årets bästa komiker Tobias Persson samt Kristoffer Appelquist frå Snacka om nyheter mm att uppträda på Mejeriet i Lund. FTW arrangerar, men Lund Comedy klubb kommer att hjälpa till under kvällen. Biljetter finns på ticnet. Detta får ni inte missa!

2008-10-08, LUCK 3:2, Lund

I onsdags var det klubbkväll på Mejeriet. Liten publik, men med tajt inramning blev det en bra kväll. Dock fick inte komikerna lika höga skratt som de är vana vid.

Jag var konferencier och det var inledningsvis lite svårjobbat, men publiken hade skrattat och var på hugget innan komikerna entrade scenen. Det var inga problem att få folk att sätta sig nära scenen. Martin Gustafsson och P-O Fahlborg var först ut och som sen fortsatte till Dockan Comedy.

I andra testade jag några relativt nya skämt som jag även körde sist på Dockan. De kändes som jag fick bättre respons nu. Kul! Skämt måste prövas flera gånger. Sen blev det en del improviserande kring danskar och poliser som satt i publiken. Khalid Geire avslutade kvällen proffsigt.

Övriga på scen denna kväll var Pär Söderström, Cecilia Ramstedt och Birgitta Lovén.

lördag 4 oktober 2008

2008-10-01, Dockan Comedy, Malmö

I onsdags var det Dockan Comedy kväll. Vi var hela 10 komiker denna kväll och alla samlades in och värmde upp med lite käk och peptalk inför kvällen. Ljudet är bra och ny strålkastare på plats. Därtill tajt möblering. Elephanten som lokal är gjuten för stand-up.

Inte fullsatt, men 50-60 i publiken. Längst fram satt 20-25 personer från ett IT-företag som nog mer var ute efter smörrebröd än Stand-up. Synd. Första aktens komiker hade det tufft, men samtliga skötte sig bra och lät sig inte nedslås av att de inte fick så bra betalt som de brukar. Mats Andersson var konferencier och sedan körde Joel Sjövall, Björn Tennfors, Elin Nordén och Mackan Andersson.

Jag inledde andra akten och planen vara att 50% skulle vara nytt. Dockan Comedy ska ju vara en testa-nytt-i-bland-funkar-det-inte-men-mest-blir-det-kul-klubb. Jag började med att improvisera kring IT-företaget och ta in några tuffa killar i en diskussion kring träning. Jag kände mig rätt rapp och fick bra respons. De nya skämten gick så där och behöver testas fler gånger och på andra ställen åxå. Publiksnacket känns bäst. Mer sånt.

Efter mig körde Cecilia Ramstedt, Nils Lind samt Kristoffer Svensson som avslutade kvällen.

Ny kväll på Dockan Comedy redan på onsdag 8 oktober.