torsdag 18 december 2008

2008-12-17, Oslipat, Tangopalatset, Malmö

Igår var jag och uppträdde på Oslipat som numera huserar på Tangopalatset på Amiralsgatan. En mysig lokal, med scenen nära publiken precis som det ska vara.

Jag körde 10 minuter som två i första halvlek. Jag inledde med att skoja om Norge och oljan, då norrmannen Jörund Larsen uppträdde innan mig. Det tyckte publiken var kul. I annonseringen hade jag presenterats som ”Ekonomen som är expert på att bli kompis med publiken”. Jag drog in en singeltjej och en småbarnsförälder snyggt i showen. Kanske var jag lite hård mot den förra, fast med glimten i ögat. I övrigt blev det blev 60/40 nya skämt mot gammalt beprövat. De flesta funkade mycket bra och det var en helt ok säsongsavslutning för min del. Nu blir det lite jullov och skriva lite nya skämt.

Övriga på scen denna kväll var Anna Swane, Aron Flam, Fritte Fritzon, Marcus Johansson, Cecilia von Strokirch och Simon Svensson.

tisdag 16 december 2008

2008-12-12, Julfest, Huskvarna Stadshotell, Huskvarna

I fredags lärde jag mig en hel del…

att Huskvarna ligger på fel sida Åa, om man bor i Jönköping förstås.
att Jsödra inte är en könssjukdom utan ett lokalt fotbollslag.
att jag knappt behöver någon mat innan jag ska uppträda, nåja jag får inte vara helt utsvulten.
att ljudet bör man alltid kolla upp att det fungerar innan.

Jag vaknade upp oförtjänt pigg i fredags och tur var det. Fredagen skulle bli en minst lika lång kväll som gårdagen. Uppdraget var att underhålla tillsammans med Teresa Tönisberg på en Julfest på Huskvarna Stadshotell för Enventus AB som tillverkar roterande värmeväxlare.

Trots lite dåligt väglag och usla vindrutetorkare gick resan upp smärtfritt. Lussekatter, mackor och mycket snack om stand-up förstås. 30 mil gick snabbt. Vi hittade rätt direkt! Tanken var att vi skulle på klockan 20,00. Arrangörerna vill flytta fram så fort som möjligt då en del var lite extra glada i hatten denna afton. Julfest! Det blev dock på utsatt tid.

Jag inledde med att driva med Vd:n och konkurrenterna. Klyschvarnin. Publiken var på direkt, då hugget och flytet satt direkt.Många vill prata och var delaktiga. Kul, men samtidigt hade en del myror i benen och gick för att beställa i baren. Det var bara att köra på och ösa på med energi. Jag hade svar på tal och kände mig rapp i käften.

Det var många sportintresserade i publiken, vilket passade mig perfekt. Några tyskar och schweizare drogs med i showen. Fast jag spikade inte så mycket germanska. Schweizaren blev sen av mig satt på job-rotation program i Jönköping i utbyte mot en kille som hade något konstigt smeknamn, silverfisken tror jag det var. Varför fick vi aldrig reda på. En annan kille fick ett samtal av frugan och jag tog mobilen och snackade med henne. Jag skojade och sa att jag var hans älskarinna. Det förstod hon att jag inte var och den mobillöse skulle minsann vara hemma senast 23.00. Detta var signifikant för kvällen, mycket improvisation och här och nu. Jag körde bara en handfull vanliga rutiner under de 30-35 minuter jag uppträdde. Detta var ett av årets bästa gig i klass med det nyligen i Gärdslöv, samtidigt som förutsättningarna var lite svåra och det gjorde det extra kul.

Jag var inte hemma i Lomma förrän strax efter 01.00. Två intensiva och roliga dagar med 100 mils bilkörning var över. Dags att ladda batterierna…

söndag 14 december 2008

2008-12-11, Varbergs Lasarett, Solviken, Varberg

I torsdags uppträdde jag för stödfunktioner för Varbergs Lasaretts julfest på restaurang Solviken. Det blev en del felkörningar i city innan jag hittade rätt. Jag han stärka mig med mineralvatten innan det var dags. Jag var kvällens överraskning mellan ris á la Malta och kaffet.

Inledningsvis blev det lite lokala skämt och om konkurrenten Länssjukhuset Halmstad. Publiken jublade. Akuten i Malmö fick sig också en känga. Skadeglädje är den enda sanna glädjen eller hur är det? Foppatofflan kontra Birkenstock, VRE-vrius, budgetfrågor, linneskåpet, cityakuten, kvaliteten i vården och flera andra ämnen i branschen behandlades. Några chefer grillades också, men det var ganska lugnt då personalen redan hade skämtat med dem tidigare under kvällen. Samlingen visade sig vara mycket glad och jag konstaterade att ska jag bli sjuk så ska jag minsann bli sjuk i Varberg.

Efteråt blev det både kall och varm jultallrik. Och kaffe, behövligt inför den stundande bilresan hem. Därefter fick jag presentera hemliga bandet SIV Angels som bestod av julfestkommittén. De drog av tre härliga rocklåtar och kollegorna samt jag var mäkta imponerade. Sen fick jag åter komma upp på scenen och fick en fin blomsterkvast.

Det blev en lugn resa hem då det fryst på. Jag var hemma 01.10. Alice var klarvaken och jag somnade 02,30. Imorgon ny långkörning till Jönköping…

Tack till Nicklas för trevligt bemötande!

lördag 6 december 2008

2008-12-05, Julfest, Höganäs

Igår styrde jag min lilla bil 7,5 mil norrut, mot Höganäs närmare bestämt. Företaget Foss på orten som tillverkar och marknadsför analysinstrument för livsmedelsindustrin hade traditionellt julbord. Där jag var mandeln i gröten för de 160 anställda.

Efter en mindre felkörning downtown kom jag fram en kvart innan jag skulle gå på. Jag kunde ladda lite på kontoret i restaurangen. Efter att jag fått en rolig presentation av Ronny på Foss drog jag igång nästan på utsatt tid. Skönt att slippa vänta.

Jag inledde med att skämta om chefer, konkurrenter och företagets produkter Publiken var på hugget och skrattade. Sen fick de danska kollegorna sig en känga. Till svenskarnas stora förtjusning. Det var en aning sorl längst bak i lokalen. En del la kanske upp strategin för den kommande dansen. Det var ju julfest. Men det var inget som störde. Det var bara att köra på.

Det blev mycket publiksnack denna kväll, som sig bör. Helinsgborgaren, MFF-supportern, singeltjejen längst fram, ekonomen, kille som bodde på rätt sida vägen i Viken och flera andra var med i showen. De bjöd verkligen på sig själva och de blev flera roliga improvisationer. När jag avslutade efter 30 minuter fick jag mycket varma applåder. Kul! Sen kom en del kom fram och berömde och tackade för showen. Lite komiskt var en äldre man som sa att han funderat på att brotta ned mig när han såg mig innan på toaletten. Han hade trott att jag var ficktjuv som skulle slå till. Skönt att han höll sig lugn annars vet man aldrig hur den här kvällen slutat...

2008-12-04, MACK, Malmö

I torsdags var det näst sista comedy-kvällen för säsongen för MACK nere i källaren på La Couronne. Det var nästintill fullsatt som det brukar vara på Sveriges bästa stå-upp klubb.

Mats Andersson var kvällens konferencier och han presenterade första komiker Niclas Larssson. Kul att se honom det var ett tag sen. Därefter norrmannen Ove Haugen. Jag hörde tyvärr inte så mycket, då jag repade inne i kulverterna backstage, men jag uppfattade att publiken skrattade gott. Paus

Jag körde 7 minuter i början av andra halvlek och testade främst hyffsade nya skämt på barntemat. De börja sitta bra nu och jag hade publiken med mig från början. Det blev även lite kort publiksnack med en småbarnsförälder och en dam från Landskorna. Det kunde blivit mer, jag borde tagit in någon look-alike i publiken, men det gäller att kunna hålla tiden åxå. Sen följde Niclas Christoffer och Elin Nordén som avslutade tillsammans med en rolig sång.

tisdag 2 december 2008

2008-11-26, Slagthuset, Malmö

Slagthuset, Malmö var kvällens andra gig. Jag var på plats i god tid och hann repa lite mer. Dock började jag känna mig lite skum i magen. Det var rödspättan som gjorde sig påmind. Stressigt på jobbet… ta en …?

Det kan ha varit cirka 300 personer i publiken. Jag kontrollräknade aldrig. De flesta verkade vara ”ute med jobbet”. Ljudvolymen var hög och kvällens konferencier Teresa Tönisberg fick slita för att få dem tysta. Det fick även jag göra. Jag inledde med lite ekonomisnack, då det satt en kille längst fram som visade sig vara från Småland, var ekonom och hade rutig skjorta. Kan det bli bättre;) Jag körde på som att jag hade alla med mig. De som ville ha roligt skrattade. Lyssningen blev bättre och bättre. När jag sen talade väldigt tyst och monotont i en rutin fick jag ännu fleras uppmärksamhet. Det var en utmaning, kämpigt, men jag tappade inte sugen.

Sen var det dags för Thomas Petersson. Jag hann tyvärr inte se så mycket, men han skämtade om Kalmar FF:s SM-guld.

2008-11-26, Dockan Comedy, Malmö

I onsdags var det säsongsfinal på Dockan Comedy och likt de senaste gångerna var det på ren kalmaritiska nästintill ”knökafullt”. Tyvärr var jag lite sen och fick stressa innan och slängde i mig en rödspätta. Lite nervöst innan, men ändå under kontroll.

Jag var förste komiker ut för kvällen och testade främst nytt ”barn-material” under fem intensiva minuter. Merparten funkade bra och gav de svar jag hoppats på. Det blev även lite publiksnack med småbarnsföräldrar.

Tyvärr han jag inte se några andra komiker då jag skulle vidare på nästa uppdrag. Rykten sa att det hade varit en väldigt bra kväll. Dockan Comedy kommer med största sannolikhet tillbaka till våren. Håll utkik!