torsdag 23 april 2009

2009-04-22, Dockan Comedy, Elephanten, Malmö


Magnolian blommar i Lund och det är vår. det slog mig att ikväll kommer det kanske inte så mycket folk till Dockan Comedy. Icke, det var fullt till bristningsgränsen. Thomas fick det till 100 personer. Så har det sett ut nästan varje gång under vårsäsongen. Det är vi oerhört nöjda med.

Igår var en kväll där allt flöt från början till slut. Publiken var med direkt. De hade kommit för att se Stand-up i första hand och inte för att äta smörrebröd. Även om de är väldigt goda. Parisarna är inte dumma de heller. Det var mycket starka insatser av samtliga komiker igår. En laginsats helt enkelt som Henke Larsson hade sagt. Rutinerade Eric Löwenthal avslutade kvällen mästerligt. Det är svårt att jämföra kvällar, men vet i tusan om någon fått bättre respons än vad han fick igår.

Jag körde fem minuter i andra halvlek. Min inledning med två snabba barnskämt högg direkt och sen körde jag vidare på den vågen. Jag hade bestämt mig innan att skippa publiksnacket. Det blev inte så, jag vävde in några killar snyggt i några rutiner. Mer var det inte, men väldigt roligt blev det.Ungefär hälften var nya skämt igår och jag fick bra betalt för dem. Lite puts kanske, men det är finlir. Det var helt klart min bästa insats på Dockan Comedy. Extra kul att få positiv feedback av några stammisar som följt en ett tag och sett en utvecklas.

Övriga på scen denna kväll var Calle Rydén, Mats Andersson, Agneta Henriksson, Biggan Lowén, Thomas Andersson, Andreas Kindstrand och Elina de Rietz.


Nya komiker kommer 29/4 till Dockan Comedy på Elephanten!



Allt är inte roligt...

Kalmar FF går riktigt trögt nu, med 2 förluster och 2 oavgjorda på inledningen av årets allsvenska. Och all vill påminna och pika en hela tiden. ”Kolla tabellen”. Men igår åkte MFF på sin första förlust…

fredag 17 april 2009

2009-04-16, MACK, Moomsteatern, Malmö

Malmö Comedy Klubb (MACK) firar 10 år 2009 och igår hölls den första jubileumsföreställningen på Moomsteatern (fd Södra Teatern) i Malmö. Kvällens huvudnummer var Anna-Lena Brundin. Nästan utsålt och det var cirka 180 personer i publiken. Stor scen, starkt ljus och långt till publiken är normalt inte min favorit. Jag vill ha dem tätt intill. Men igår njöt jag i fulla drag. Jag körde fem minuter i första halvlek och fick direkt bra respons på mina småbarnsföräldrar-skämt. Och det var väl i stort sätt det jag tog upp. Den senaste tiden har jag mest kört konferencier så det var extra kul att köra igår. Jag är helt nöjd med gårdagens insats även om jag kände mig lite stressad över tiden då man snabbt vill över tills nästa skämt och publiksnackandet får skäras ned på.

Det var en riktigt kul kväll igår och det var en massa komiker som körde. Publiken fick verkligen valuta för pengarna, med två timmars Stand-up underhållning.

Nästa vecka, 23/4 kör MACK på La Couronne igen och då kommer Pontus Enhörning!

torsdag 16 april 2009

2009-04-15, Dockan Comedy, Elephanten, Malmö

Igår var jag konferencier på Dockan. Det var mycket publik. 70 personer sa jag från scen, men en gråhårig man gastade 100 personer. ”Ja med moms” svara jag. Är man ekonom så är man. Kvällen öppnades upp med lite aktuella skämt och mycket publiksnack. Flera ville snacka, vilket alltid (oftast) är kul. Det blev det. I första akten brukar publiken vara mycket lyssnande och låter kanske inte så mycket som flera komiker är vana vid. Igår var inget undantag.

Första komiker ut var Johan Sköld som fick slita och det gjorde han bra. Undan för undan fick han med sig publiken. Kvällens största jubel fick utan konkurrens debutanten Conny Hansson från Landskrona. Hela staden var med honom på Elephanten, eller i varje fall 15 ditresta fans. Jag har aldrig varit med om någon som lyfts fram så under ett gig. Det var som att vara i klacken på MFF. Det var en mycket lyckad debut. Conny ses nästa vecka på Garva på Harrys i Malmö. Sen avslutade Jesper Rönndahl kvällen med flera roliga spaningar.

På väg ut från Elephanten stoppas jag av tre killar, men det kan ha varit fyra. Mineralvatten kan påverka minnet;) De vill tacka för en bra show. Kul! Sånt värmer. De kommer varje gång, sk stammisar. De är med i Dockan Comedy på facebook. Skönt då behöver jag inte bjuda på öl skojar jag. Med ett leende på läpparna och lätta steg går jag ut i den ljumma april-natten (läs snålblåsten). Dockan och Fredriksskans i Kalmar är nog Sveriges största blåshål, men de står även för bra underhållning så det kan man stå ut med.

Övriga på scen denna kväll var Alexander Nebrelius, Hippie-Rune, Maggie Nilsson, Mattias Olsson och Ludde Samuelsson.

22 april kör vi igen och då blir det nya fräscha komiker. Kom och upplev stand-up live på Elephanten och Dockan Comedy!!!

torsdag 9 april 2009

2009-04-08, Dockan Comedy, Elephanten, Malmö

Det är påsktider och visst märktes det igår på Dockan… fullt med kycklingar. Kanske inte, men det var ”bara” cirka 70 personer i publiken som bjöds på en riktigt kul kväll.

Jag var konferencier och öppnade med skämt om MFF, glasnudlar och vårens höjdpunkt, deklarationen. Skratt och applåder! Det brukar vara svårflörtat i början, men igår var publiken direkt på hugget. Folk från Göteborg, Piteå, Irland och inte minst Kalmar var på Dockan igår. Alla hittar dit nu. Jag kände att jag var mer energisk och improviserade en hel del. Precis som det ska vara. Efter att ha värmt i 10 minuter är det dags för första komiker, Joe Eagan. Kanadensaren gick verkligen hem hos publiken med charmig stil och roliga språkförvecklingar. Sen Jacob Stålhammar, som gör sin bästa insats hittills på Dockan. Första akten avslutas mycket bra av Erik Börén. Paus.

Efter en något lång första akt kör jag snabbt igång andra halvlek. Jag märker genast att ett gäng killar längst fram är lite väl snackiga och bland dessa finns Dockan Comedy’s första häcklare. Nils Lind sätter åt honom snyggt gång på gång och publiken jublar. Kvällen avslutas av Kristoffer Svensson, som testar en hel del nytt och bjuder på flera roliga spaningar.

Övriga på scen denna kväll var Evelyn Mok, Malena Rosengren, Ulle Bååth och Anneli Abrahamsson.

Nästa onsdag bjuder vi på en ny uppställning komiker. Kom till Dockan!

måndag 6 april 2009

Herre på täppan

Jag zappade igår och hamnade framför "Herre på täppan" på TV6. Ännu ett i raden av tävlingsprogram...gäsp. Men så var nästa gren stå-upp. Det här kan man inte missa... eller. En stå-upp duell där de tävlande givetvis var noviser på området. Spännande. För alla som inte prövat stand-up kunde se hur svårt det är i praktiken. Tjejen som vann fick 2 000 kr för ett 30 sekunders gig. Det blir en timlön på 240 000 kr, vilket gör henne till en av Sveriges bäst betalda nu när flera bonusar har dragits in för höga bankchefer...

torsdag 2 april 2009

2009-04-01, Dockan Comedy, Elephanten, Malmö

Det var minst sagt fullt intill bristningsgränsen igår på Dockan Comedy. Mellan tummen och pekfingret var det 100-120 personer i publiken. Sverige-Serbien på TV8 lockade inte mycket folk…eller de bara supersugna att se Stand-up Comedy. Det var en hel del nya ansikten i publiken. Fler och fler upptäcker Dockan Comedy. Kul!

Inledningsvis var det lite pratigt i publiken, men Mats Andersson som var kvällens konferencier fick tyst på dem på ett snyggt sätt. Första halvan på Dockan brukar vara lite avvaktande; många nya som inte varit på stand-up innan och i värsta fall en del som fortfarande äter. Vem skrattar med en Parisare i gommen? Igår var inget undantag.

Jag var förste komiker ut och hade planerat att testa lite nytt, men så blev det inte… Fem minuter var det som gällde. Jag inledde med lite ekonomiskämt, men inga ”riktiga” ekonomer i publiken och ett helt sällskap teknologer. Man kan inte få allt;) De fick sig dock en och annan känga. Publiken var på och skrattade, men jag fick inte ut allt det jag hade önskat. Det var inte riktigt läge för att ”testa nytt”, så det blev några beprövade kort. Den som spar han har…En OK insats, men inte super.

Lite kul var att en Kalmarit kom fram och snackade med mig i pausen. Jag kände igen ansiktet och det visade sig att vi hade vuxit upp fyra stora bassänglängder ifrån varandra. Världen är liten.

Igår skrattade jag mycket åt Tomas Högblom som briljerade som avslutare i första akten. Energifullt och aktuellt. Anna Swane hade visst inte kört på två månader, men det märktes inte alls. Hon var säkerheten själv på scenen. Lite som MFFs backlinje fast tvärtom. Kvällen bjöd även på en stark debutant i form av Victor Håkansson. Övriga på scen denna kväll var Manon Hedenborg, Björn Tennfors, Niklas Larsson, Cecilia Ramstedt och Mackan Andersson.

Nästa vecka kommer ett nytt gäng färska komiker till Dockan. Be there…

RE: Alnarps Komedy Klubb

Tack för alla uppmuntrande mejl och förfrågningar om tider, men detta var ett april, april...

onsdag 1 april 2009

Alnarps Komedy Klubb

Jag är lite av en föreningsmänniska och har ständigt nya projekt på gång. Jag är med i Malmö Comedy Klubb och driver även Dockan Comedy. Nu bor jag i Lomma och där händer det inte så mycket i kulturväg. I varje fall inte inom Stand-up Comedy. Därför tänker jag starta upp en ny klubb, Alnarps Komedy Klubb (ALKK) på en utomhusscen i Alnarpsparken. Det blir Pick-nick i det gröna, baguetter, röd-vit rutiga dukar, lummig miljö och framförallt kanononroliga skämt. Kan det bli bättre? Det kommer främst bli nya fräscha komiker som kommer uppträda. Första kvällen är planerad till den 31 April. Inte missa! Håll utkik för mer information på bloggen. Är du rookie och jagar scentid? Hör av dig till mig så ska vi försöka hitta en tid.