torsdag 7 maj 2009

2009-05-06, Dockan Comedy, Elephanten, Malmö

Igår var det säsongsavslutning på Dockan Comedy. Det var fullt med folk och säkert runt 130 personer. Vad ska alla dessa göra på onsdagarna framöver?

Jag var konferencier för kvällen och inledde med lite publiksnack och några aktuella nyhetsskämt. Det var svårt att få bra lyssning. En del hade precis fått in mat. Det är ett konststycke att skratta och applådera tuggandes rostbiff. Det flesta klarar det inte. Första halvan brukar vara lite avvaktande. Det var det igår åxå. Jag önskar jag fått igång publiken mer när jag påade första komiker Jörund Larsen. Han får slita och gör det bra. Bra insatser i första akten, men utan att komikerna får den respons det är vana vid.

I pausen får jag tips av Teresa att kolla vilka damsällskapet i mitten av lokalen är. Jag börjar andra med att snacka med en dam. Hon är modeintresserad och har svar på allt och hugger som en kobra. Jag öser på och drar även in några mäklare och en familj i showen. Jag är i mitt esse och med mycket energi. Det blev hur kul som helst. Riktigt gött. Andra akten blir kanon. Jag skrattade själv mycket åt Robert Larsson när han var lite småelak mot några i publiken.

Efteråt blev det nedvarvning och analys på ett nytt ställe i Dockan. Bara Cola…light. Imorgon är det torsdag.

Övriga på scen denna kväll var: Sindre Magnusson, Per Rydqvist, Tomas Högblom, Mats Andersson, Joe Eagan och Teresa Tönisberg.

2009-05-05, Garva, Harrys, Malmö

I tisdags var jag och uppträdde på säsongsavslutningen på Garva på Harrys i Malmö. Mycket folk i lokalen…trevligt. Det var stressigt värre för min del och jag kom dit precis innan paus. Småbarnsförälder...Tyvärr hann jag inte se så mycket av några andra komiker. Och inte prata med dem heller.

Jag körde 10-12 minuter i början av andra akten och det gick helt ok. Jag var rolig. Lite nya skämt testades och med lite trimning kommer det att bli ännu bättre. Noterade att Per Gessle är fortfarande lika populär i Malmö;)

söndag 3 maj 2009

Säsongsfinal på Dockan Comedy

På onsdag är det säsongsavslutning för Dockan Comedy. En ny fräsch line-up med rookies och mer erfarna komiker utlovas innan vi tar en paus.

2009-04-29, Bjärehovsskolan, Bjärred

I onsdags uppträdde jag på en fest för lärare, förskollärare och övrig personal på en skola i Bjärred. Jag och Teresa Tönisberg var överraskningen till kaffet vid sidan om Tiramisu. En del verkade dock veta om att det skulle bli stå-upp och det är att föredra.

Jag inledde och körde konferencier i tio minuter. Publiken, som visade sig vara ett glatt gäng var med från början när jag skämtade om rektorn. Personal från ”Utetrollen” kunde givetvis inte komma…festen var ju inomhus påpekade någon. Det blev mycket kul publiksnack och många ville vara med i showen. Kul! Sen presenterade jag Teresa, som var säker som vanligt och körde cirka 20 min. Jag gick bort längst bak i lokalen och tyvärr syntes scenen lite dåligt. Tur att ljudet var bra. Efter Teresa var det åter dags för mig.

Temat för kvällen var vitt och final på en stegräknartävling. Jag spann vidare på det senare och initiativtagaren själv fick sina fiskar varma, så även gympaläraren. Birkenstock eller Foppatofflor? Den matchen slutade oavgjort. När jag tackade för mig efter en 15-17 minuter fick jag mycket varma applåder. Jag var nöjd. Det kändes som minst VG.

lördag 2 maj 2009

Nätverk i Lomma




I onsdags (29/4) var det frukostträff för egna företagare i Lomma kommun på Aqva-Gott vid biblioteket. Jag var där och ”nätverkade” tillsammans med 15-20 andra. Mycket nyttigt! Sydsvenskan gjorde ett reportage, som kom 30/4 i pappersversionen, men tyvärr inget som ligger på nätet vad jag har sett. Jag såg väl aningen morgontrött ut;)