fredag 31 juli 2009

2009-07-29, Harrys, Falkenberg

Kollade på klockan en extra gång. Det stämde. Hon var 02:39. Det blev en sen kväll på Harrys i Falkenberg igår. Showtime var satt till 22:00, vilket jag tyckte verkade aningen sent. Det gick att skönja lite semesterfylla här och var, men det var inget som störde. Det var cirka 60-70 i publiken och var uppdelad i fler olika grupper. Jag kunde urskilja två yngre tjejgäng, stockholmskillarna, någon barnfamilj och lite medelålders semesterfirare.

Olika ställen har olika koncept. En restaurangkedja i USA har servitriser som är barbröstade och åker rullskridskor. Harrys ben måste vara tegel, tegel och tegel. Det kanske är mysigt om man bara ska ut och äta. Det ger en lite gammaldags känsla, men kanske inte perfekt som stand-up lokal. Men när det närmsta från scen är en 150 cm hög tegelmur som är tre meter bort från scenen och därefter sitter publiken, då blir det svårare. Jag vill ha publiken i knäet. Det var utsatt några bänkrader längst fram, men de gapade tomma, förutom när Björn Johansson körde. Han lyckades få några kompisar att komma fram.

Jag var först ut på scen efter konferencier Erika Sjöwall, som driver klubben. Publiken var artig och lyssnande, men lät inte så mycket som man önskar. Jag fick slita, men gjorde det bra. Jag snackade en hel del med stockholmskillarna och tjejgängen som gav en hel del skratt. Men några bra raggningsknep hade de inte. Någon fick ett telefonsamtal och jag tog telefonen och gjorde en kul grej av det. Kvällens line-up var alla ense om att det var svårjobbat. En erfarenhet rikare. Efteråt kom en kille i publiken fram och tyckte det var jättebra. Han förstod inte varför de andra i publiken inte lät så mycket.

Efter mig körde Björn Johansson och sen pausen. Jag fick lite ribs och det satt perfekt. Därefter Pierre Mathisson och sen rundade Teresa Tönisberg av kvällen.

lördag 25 juli 2009

2009-07-23, PRO Hörby, Jägersbo, Höör

I torsdags hade PRO Hörby grisfest för 200 medlemmar och där jag var underhållningen till kaffet kl 15.00. Det var en relativt stå-upp ovan publik. Det blev mestadels publiksnack och relativt lite av mitt vanliga material. Jag konstaterade även att jag knappast sänkt medelåldern. Jag inledde och skojade med ordförande, kassör och en grisbonde. Pensionärer är alltid ute i god tid och gillar att svänga om på maten. Fast stämde det att en gubbe tältat sen kvällen innan utanför entrén? Sen drev jag med SPF. Applåder. Ett kul inslag blev när Lennart, som vågade bjuda på sig själv, redogjorde för att hur han träffat sin fru på dans för 56 år sen.

2009-07-22, Dockan Comedy, Elephanten, Malmö

I onsdags var det halvtid för Dockan Comedys sommarsäsong. Det var fullsatt som vanligt och flera satt även på uteservering och lyssnade, för såg gjorde de nog inte. Ska man få bord inne får man boka i god tid.

Jag var konferencier och försökte hålla mig rätt kort då kvällen bjöd på hela 11 komiker. Publiksnacket satt direkt och jag fick snabbt upp en varm stämning i lokalen. Jag var lite småelak mot några äldre tanter, förlåt damer, men de tog det bra. Publiken skrattade gott. Det förälskade paret blev åxå grillade. Det var ett av mina bästa konfgig på Dockan.

Det blev en mycket lyckad kväll och den blev lagom lång, vilket kan vara nog så viktigt. Martin Andersson, som jag aldrig sett förut var en rolig bekantskap. Fritte Fritzon och Björn Johansson avslutade var sin halvlek med bland annat roligt publiksnack om medelklass och brats.

fredag 17 juli 2009

2009-07-15, Dockan Comedy, Elephanten, Malmö

Efter lite välförtjänt semester var det åter dags för Dockan Comedy på Elephanten. Det var fullsatt, vilket det varit hittills i sommar. Flera hade hittat dit för första gången. Stammisarna är väl på semster?

Jag var första komiker ut och testade främst lite nya skämt. De flesta fick helt okej respons, men de måste testas fler gånger.

Därtill blev det ett roligt publiksnack med en ekonom. Det borde jag ha gjort mer av, men jag skulle bara köra fem minuter.

Denna kväll var det hela nio komiker på scen. Jag skrattade mycket åt Johan Ranner som avslutade ännu en lyckad Dock Comedy kväll. Därtill gjorde Mats Andersson ett bra jobb som konferencier och fick till flera roliga publiksnack. Redan på onsdag 22 juli har du en ny chans till att uppleva en Dockan Comedy kväll. Live på Elephanten.

fredag 3 juli 2009

2009-07-01, Dockan Comedy, Elephanten, Malmö

Det var högtryck på väderkartan och högtryck på Dockan comedys säsongspremiär på Elephanten i onsdags. Det var säkert upp emot 150 personer i publiken. Riktigt kul, vem hade anat det för ett år sen när Thomas och jag tog några öl på en nyöppnad restaurang i Dockan. Vi visste redan vad scenen skulle stå.

Jag var konferencier för kvällen och inledde med lite snack om sommar och semester och kände direkt att publiken var med noterna. Flera ville vara med och snacka. Det blev en del roliga grejer, främst med en mogen dam som minsann kände till Roskildefestivalen, men var osäker på om hon jobbade. Det är ju semestertider;) Jag testade ett nytt skämt åxå och det funkade bra. Skrivkrampen börjar släppa.

Första halvlek kan vara lite svår på Dockan, men i onsdags var en av de bättre. Komikerna fick bra betalt för sina skämt och med all rätt. Publiken var där för att ha kul och skrattade mycket åt i tur och ordning Mats Andersson, Anna Swane, Sandra Ilar, Elin Nordén och Robin Paulsson.

Efter en något längre paus än vanligt kom det så en andra akt som inte gick av för hackor. Där körde Björn Tennfors, Marcus Johansson och sen sydde Dominik Henzel ihop kvällen. Det är svårt att jämför olika kvällar, men detta tillhör en av de bättre.

Nästa vecka är det nya komiker. Kom i tid för att få plats.