onsdag 23 juni 2010

2010-06-22, MACK, Ribersborgs Kallbadhus, Malmö

Igår var det stand-up comedy kväll på Ribban med hela sju komiker på scen. Det var fullsatt som så många gånger förr, dvs runt 180 personer. Jag var kvällens konferencier och öppnade med lite väder- och semester skämt. Det märktes direkt att publiken var på gång och
ville verkligen ha roligt. Det blev en del publiksnack åxå, men inte lika mycket som jag önskat. Tomelilla, Östra Grevie, Lund och till och med Norge var representerat i publiken.

Första komiker ut var Johannes Finnlaugsson, som skötte sig med den äran. En mycket bra start på kvällen. Jag hade klurat lite på att få till bra och roliga presentationer av komikerna.
Det märktes en hel del skillnad mot hur jag gjort innan, speciellt när jag påade Kristoffer ”Kringlan” Svensson och liknade honom vid en brasiliansk frispark, utan att avslöja allt. Kringlan bjöd på flera roliga spaningar. Första akten avslutades sen mycket bra av Robin Paulsson. Kvällen knöts ihop av Jesper Rönndahl som blev inklappad och fick köra extra nummer. Småländsk publik? Jag såg Jesper tidigare i våras och igår var det så gott som helt nya grejor. Imponerade att han kan variera sig så mycket.

Övriga på scen igår: Nils Lind, Pia Goldschmidt och Pernilla Hammargren

torsdag 17 juni 2010

We are back! Dockan comedy åter i sommar

De två senaste somrarnas succe är tillbaka. Dockan comedy har nypremiär onsdag den 7 juli kl. 20.00. Lokalen är den samma, Dockplatsen 14b, men restaurangen har bytt ägare och namn till "En nypa salt".

Vi kör hela sommaren till och med 25 augusti. Vi som håller i klubben är förutom jag själv Thomas Andersson och Malin Nanhed.

Boka bord i tid på En nypa salt, tfn: 040 - 30 34 11
www.nypasalt.se

onsdag 16 juni 2010

2010-06-12, Försäkringsbolaget, Happy, Malmö

I lördags underhöll jag på försäkringsbolaget Vestas personalfest på restaurang Happy (fd Escape) i Malmö. Det var runt 70-80 personer i lokalen och de flesta runt 30-35 år. Efter att toastmastern fått hjälp att justera ljudet fick jag en presentation och kunde äntra den minimala scenen.

Jag inledde med lite skämt om konkurrenterna och en av cheferna. Publiken var direkt på hugget. Jag hade fått suverän bakgrundsinformation på flera i gänget. Det blev såklart mycket publiksnack och det mesta var riktigt träffsäkert. Damen från Höllviken, skaderegleraren, singelkillen på kundtjänst, den poetiske ekonomen, IT-kvinnan och många andra var delaktiga
I showen. De ville verkligen ha en dialog. Det är då jag trivs som bäst. Jag improviserade en hel del och hade riktigt kul på scen. I slutet knöt jag ihop en historia med flera inblandade med en rad återkopplingar. Efter trettio minuter tackade jag för mig och fick varma applåder.