fredag 27 augusti 2010

2010-08-25, Dockan Comedy, En nypa salt, Malmö

I onsdags var det säsongsavslutning för Dockan comedy. Nästan fullsatt och detta trots att det var Malmöfestival.

Thomas Andersson var konfererencier och fick igång publiken med bland annat kul publiksnack. Ett stort gäng från Svedala sattes på plats. Det blev en bra start på kvällen med Carolina Svensson. Därefter Mats Andersson som jag hjälpte att filma . Även han hade kul snack med Svedala. Sen fick vi se Linda Leveau som gjorde sitt blott andra gig. Första akten avslutades mycket bra av Anders Kettunen som utvecklats en hel del sen jag såg honom sist.

I pausen försvann hela Svedala-gänget, dåliga kommunikationer kanske? Folk flyttade fram så det blev fortfarande tajt inramning. Jag var första komiker ut i andra akten. Det blev mycket publiksnack, främst med en gravid kvinna. Jag vävde in någon ny rutin och fick bra utdelning. Sen dammade jag av lite gamla skämt. Dem kan jag nog kasta in om det behövs.

Sen debutanten Henrik Thorsjö från Växjö som körde lite grövre skämt. Jag gillade det och publiken gillade det. Därefter kvällens publikfavorit Johannes Finnlaugsson som testade mycket nytt. Säsongen avrundades med stabila Biggan Lowén med snack om ålder och relationer.

Nu tar vi paus och är åter 21 September. Välkommen då!

onsdag 25 augusti 2010

2010-08-24, MACK, Ribersborgs Kallbadhus, Malmö

Igår var det åter dags för show på MACK på Kallbadhuset i Malmö. Ca 180 personer på plats, dvs knökfullt.

Jag var konferencier och drog igång kvällen, inte helt oväntat med publiksnack. Ullared, Malmöfestivalen och MFF avhandlades. Två yngre tjejer längst fram, två olika män som hette Anders och flera andra blev indragna i showen. Det märktes snabbt att publiken var på hugget från början och de ville ha en dialog. Mitt favoritläge och det syntes säkert att jag hade roligt. Jag improviserade en hel del och fick riktigt bra utdelning. Jag fick även till en del roliga presentationer av komikerna. Så jag känner mig helt nöjd en dag som denna.

Första akten avslutades snyggt av Thomas Järvheden. Publiken vek sig av skratt åt skämt om till exempel förekomsten av bacon. Kvällen syddes ihop av Lena Frisk, som imponerade med bland annat roligt publiksnack. Jag la även märke till Jonas Karlsson som briljerade med en tajt ”trea” med roliga lärarskämt.

torsdag 19 augusti 2010

2010-08-18, Dockan Comedy, En nypa salt, Malmö

Igår var det åter Dockan Comedy kväll på En Nypa Salt. Ganska fullt i lokalen trots det dåliga vädret. Det var säkert runt 60 personer i lokalen. För en gångs skull var jag bara publik och kunde luta mig bakåt och ta det lugnt. Kvällen bjöd på flera rutinerade komiker, eller vad sägs om Robin Paulsson, Lars Magnusson och Martin Svensson.

Tyvärr hann jag bara se slutet av första och den andra akten. Noterade att Henrik Mattisson utvecklats en hel del sen hann gjorde comeback i våras. Kul att se. Martin Svensson avslutade kvällen proffsigt och varvade nytt med gammalt. Publiken tjöt av skratt åt skämt om blanda annat blåvalar.

Nästa vecka är vi tillbaka igen. Vågar du missa?

onsdag 18 augusti 2010

2010-08-17, MACK, Ribersborgs Kallbadhus, Malmö

Sommaren börjar lida mot sitt slut och så även MACKs sommarsäsong på Kallbadhuset. Efter gårdagens show återstår bara två kvällar. Men i höst är MACK åter tillbaka på La Couronne torsdagen 7/10.

Kallbadhuset var fullsatt Igår, dvs ca 180 personer, där jag körde en sjua i första akten. Det blev mest gammalt beprövat material. Det funkade ok, även om jag insåg lite sent att något skämt var kanske lite för gammalt. Jag fick riktigt bra utdelning på publiksnacket i början.
Så här i efterhand borde jag vågat köra mer på det. Dags att skriva lite nytt…

Kvällens dragplåster var Adde Malmberg och Zinat Pirzadeh, som inte gjorde någon besvikna. Övriga på scen: Mats Andersson, Micke Hallqvist, Marie Christiansén och Lena Frisk (konferencier).

fredag 13 augusti 2010

2010-08-11, Dockan Comedy, En nypa salt, Malmö

I onsdags var det åter Dockan comedy kväll. Det var nästan fullsatt och bortemot 80 personer i lokalen. Jag var kvällens konferencier och arbetade upp en varm stämning främst med mycket publiksnack, men även med en och annan rolig tidningsartikel. De gamla stammisarna, ett gäng mäklare, en student och en lärare blev indragna i showen. Jag hade mycket energi och improviserade mycket. Det är precis i det slaget jag vill va.

Det blev en riktigt bra kväll med fina insatser av komikerna. Simon Svensson avslutade med skratt-tät akt, där mäklarna fick sig en rejäl känga, men de kunde de säkert ta. Därtill noterades att Jonas Karlsson och Malin Nanhed fick bra respons av publiken.

torsdag 5 augusti 2010

2010-08-04, Dockan Comedy, En nypa salt, Malmö

Igår var det knökfullt inne på ”En Nypa Salt, säkerligen bortemot hundra personer som bänkat sig för stand-up comedy. Det känns som detta var den bästa kvällen hittills. Folk var på hugget och gav bra med respons till komikerna från första till sista man. En första akt som var riktigt bra och den andra gick inte av för hackor den heller.

Jag var kvällens konferencier och samlade fokus mot scenen. Förutsättningarna för kvällen gavs och jag värmde upp med lite publiksnack. Tjejen som satt sig längst fram första gången på stand-up, ett klassiskt fel, visste snabbt alla vem hon var. Jag gick på ett äldre sällskap som jag trodde var pensionärer. Det blev lite stötta, men med glimten i ögat kom jag undan. Det visade sig att den ena tanten, förlåt damen var Malins mamma.

Det blev en finfin start med Anders Löfberg följt av en stafett med åtta komiker som går kurs i Martin Svenssons regi på Fridhems folkhögskola i Svalöv. Överlag bra prestationer, där Stefan Johansson, Thomas Bonderud och Sam Reckscher (med reservation för stavningen på efternamnet) stack ut lite extra. Första akten avslutades av Ludde Samuelsson, säker som vanligt och han rev ner mycket skratt och applåder.

I andra akten inledde Johan Axelsson följt av Sven Holmberg, som hade spetsat till sitt material och gick hem hos publiken med snack om ragg på krogen och twitter. Kvällen avslutades på ett snyggt sätt av Jonatan Unge. En fantastiskt rolig kväll på Dockan comedy var slut. Men ha hopp nästa vecka är vi tillbaka igen.