torsdag 30 september 2010

2010-09-29, Dockan Comedy, En nypa salt, Malmö

I går var det så äntligen höstpremiär på Dockan Comedy. Tyvärr var det bara ett tjugotal personer i publiken. Men de som kom bjöds på en rolig kväll.

Jag var konferencier och fick jobba på att få fram publiken närmre scenen. Det var med blandad framgång. Det krävdes muta i form av en flasköl modell större för att fram ett yngre par. Som dock flyttade tillbaka till baren i paus. Jag hade behövt en hel back öl bakom scenen sa jag från scen och det blev skratt. Jag inledde med lite höstspaningar och främst om desperata kontaktannonser. Det var lite avvaktande i publiken, men de hade både skrattat och applåderat när jag släppte på första komikern Staffan Nordqvist. Han fick jobba, men gjorde det bra. Sen Björn Tennfors som testade lite nytt. Första akten avslutades i 180 knyck utan blåskontroll av Tomas Högblom, som var kvällens publikfavorit.

Andra akten inleddes med Nicklas Perslow som gav självaste konferencieren en känga och fick skratt. Sen Danial Ali Akbari följt av Sven Nilsson. Kvällen knöts ihop av Joe Eagan som bjöd på roligt publiksnack.

Nästa vecka är vi tillbaka med ett gäng nya komiker. Välkomna då.


Bild ovan: Glada komiker i form av Staffan Nordqvist (till vänster) och Joe Eagan

tisdag 28 september 2010

2010-09-23, Revisionsbyrån, Mossbylund

Det är många som har fördomar mot ekonomer. De är tråkiga, har inte humor och älskar svarta gaffelpärmar. Men så är det givetvis inte. Efter sedvanlig felkörning på den skånska landsbygden så nådde jag min destination, Mossbylund konferens och gårdshotell, 10 min väster om Ystad. När jag kom in i lokalen möttes jag av ett härligt sorl. Stämningen verkade vara på topp. Ett trettiotal Redovisningskonsulter, revisorer och administratörer på Öhrlings Pricewaterhouse Coopers hade Kick-off för arbetsåret 2010/2011, där jag stod för
underhållningen mellan huvudrätt och efterrätt. Ekonomer tillhör min favoritpublik. Jag är påläst i ämnet ”by default” som ekonom och smålänning. Det ger en mängd ingångar till att plocka upp ämnen i stunden. Jag kan ta ut svängarna och improvisera och då blir det mycket ”här och nu”.

Jag inledde med att skämta om chefen och konkurrenterna. Ekonomerna var med på noterna direkt och tjöt av förtjusning. Vet inte om de reagerar på samma sätt när de hittar en felkontering. Härligt. Sen blev det mycket snack om anläggningsregister, hederliga gamla T-konton, granskning av årsredovisningar och givetvis debet och kredit. Många ville vara med i showen och bjöd på sig själva, så väl kontorschefen som den unga redovisningskonsulten. Det är ju så det ska vara. Efter 30 minuter tackade jag för mig trodde jag. Publiken klappade ihärdigt och ville ha mera. Det är ju alltid trevligt. Jag körde ett extranummer på några minuter och sen gick jag av till mycket varma applåder. En sån här kväll kan man inte vara annat än nöjd.


Bild ovan Mossbylund by night

torsdag 23 september 2010

Kävlinge Stand-up

Mats Andersson och jag kommer att arrangera tre kvällar med Stand-up comedy på Kävlinge Värdshus i höst. Den första kvällen är redan nu på torsdag 30 September kl. 20.00.

Boka bord på Kävlinge värdshus på telefon 046 - 73 49 80.

Välkomna!

Dockan comedy - Höstpremiär 29 September kl 20.00

På onsdag 29 September drar Dockan Comedy på restaurang En nypa salt igång igen. Showtime kl. 20:00. Varmt välkomna!

Glöm inte att boka bord telefon: 040 – 30 34 11.

2010-09-20, Mässingshornet, Malmö

I måndags var det stand-up comedy på Mässingshornet på Kirseberg. Det var högst 20-25 personer i den lilla lokalen, mer får det knappt plats. Det blir tajt inramning med nära till scenen. Publiken har kanske ingen större vana av att gå på stand-up, men de älskar att vara med i showen och de är där för att skratta och ha roligt. De var genast på hugget och hade full fokus på scenen när Elin Nordén, som var kvällens konferencier, satte igång showen.

Jag körde cirka tio minuter och testade mestadels nytt. Mycket funkade bra, men behöver testas på fler ställen för att få ett tydligt bu eller wow. Stammisen från sist var där, men hon hade nog glömt snacket vi hade sist om Klüft. Det bjöds på en mycket underhållande första akten. I paus var jag tvungen att sticka hem. Jag är säker på andra akten blev minst lika bra som den första.

måndag 20 september 2010

2010-09-18, Kulturnatten, Biblioteket, Höganäs

I lördags arrangerades Kulturnatten i Höganäs. Det var ett smörgåsbord av kulturella aktiviteter och på biblioteket bjöds det på Stand-up comedy. Det var runt 60-70 personer i publiken och oerhört blandat i åldrarna. Tyvärr var inte lokalen helt avskärmad och det var ”öppet hus” på biblioteket. Utanför på torget spelade ett band. Folkligt och festligt, men det var kanske inte en optimal stå-upp miljö. vi gjorde vårt bästa och de som var där för stand-up comedy hade roligt. Lars Taps (Ödåkra) var konferencier och därefter följde i tur och ordning: Maggie Nilsson (Glumslöv), Kim Johansson (Bredaryd), Eric Andersson (Lomma), Jonas Karlsson (Helsingborg) och Ludvig Samuelsson (Lund). Jag körde en ”tia” och inledde med lite ekonomi och snack om ålder. Publiken var på. Det blev mest gamla säkra kort och lite publiksnack om Höganäs. Kände mig bitvis lite ringrostig, men ändå en helt ok insats.