fredag 29 oktober 2010

2010-10-28, Kävlinge Stand-up, Värdshuset, Kävlinge

Igår var det återigen dags för Stand-up comedy på Kävlinge värdshus. Tyvärr var förhandsinformationen att det skulle vara dåligt bokat. Varpå vi ”bytat” lokal från teatern till en lite mindre restaurang del. Till slut blev vi åtta komiker plus konferencier då en, jag säger inte vem, gjort en lite sight-seeing via Lund och Landskrona. Men han kom fram till slut…till Kävlinge.

När jag tittade in i lokalen tio minuter före showstart så var det 11 tappra själar som satt utspridda i lokalen och åt. Från högtalarna ljöd melankolisk musik signerad Lionel Richie. Det kändes som den sista måltiden eller ett begravningskaffe. Kvällen höll på att rinna mig ur händerna innan den ens hade börjat. Dags att skrida till verket. Jag tryckte fram stolar längst framför scen och fick tjata lite, men fick fram 7-8 stycken. Några längre bak flyttade självmant fram. Sen drog vi på lite ösigare musik. Vips var det mycket bättre förutsättningar.

Några till trillade in och jag fick det till 21. Det ger ju vinst i Balck Jack. Var det ett tecken? Jag var konferencier och förklarade förutsättningarna, samt skämtade lite aktuellt och höjde nivån ytterligare med publiksnack. Det unga paret, dalmasen, tjejerna som inte var från Dösjöbro, mannen från Malmö och elektrikern som jobbade i Lund vävdes in i showen. Några killar var lite avvaktande, men de släppt ganska snabbt garden. Alla var med på noterna. De ville ha kul, de ville ha en dialog och de struntade blankt i att de inte var så många.

Den lite otacksamma uppgiften att vara först ut hade fallit på Joakim Andersson, som skötte sig mycket bra. Därefter prästen Jesper Mattsson, följt av Henrik Mattisson och Micke Hallqvist. Jag var lite orolig för att vi skulle bli lite korta i första akten, men icke vi tog paus kl 21.00 till varma applåder. Publiken var entusiastiska och det smittade av sig ytterligare på komikerna. Kanoninsatser rakt igenom och jag har nog aldrig sett alla vara bättre än igår.

Andra akten öppnade jag med lite publiksnack, där det högg till ordentligt. Jag hade säkert kunnat hålla på längre och fick stoppa mig. Danial Ali Akbar var först ut och blev en självklar publikfavorit. Jag hade skojat till det lite och kallat kvällen för ”Snövit och det sju dvärgarna”. Snövit var klädd i helsvart och heter Maggie Nilsson som följdes av den skruvade gamla gubben Sven Nilsson. Även dessa var klockrena. Kvällen kunde varit slut här. Alla hade varit nöjda ändå. Då var det dags för Ludde Samuelsson, som verkligen levererade. Kävlinge vek sig av skratt åt hans minspel och finurliga återkopplingar. Efter lite mer än 20 minuter tackade han för sig och fick stående ovationer. Imponerande.

Efteråt kom två ur publiken fram och high-fivade med mig och var supernöjda. Vi hade alla gjort Kävlinge bra mycket roligare. Efteråt var jag helt euforisk efter upplevelsen på Kävlinge Värdshus. Det var svårt att varva ned. Men det var det värt. Tack till alla som var där igår.

torsdag 28 oktober 2010

2010-10-27, Dockan Comedy, En nypa salt, Malmö

Fler och fler har börjat hitta till Dockan Comedy och det är förstås vi glada för. Igår var det cirka 70 personer i publiken och merparten hade inte varit där förut.

Jag var konferencier och fick uppstämningen bra med lite tidningsskämt om Ullared, otrohet och appar. Publiken var på hugget och var där för att ha roligt. Så ska det vara.

Överlag var det bra insatser av komikerna. Några som stack ut var Fredrik Ivarson, som gjorde blott sitt fjärde gig, men känns hur trygg och stabil på scen som helst. Även Sven Holmberg gick hem klockrent hos publiken med sin sköna stil. Malin Nanhed gjorde höstpremiär och gjorde bra ifrån sig. Kvällen avrundades snyggt av vår favorit norrman Jörund Larsen.


Övriga på scen denna kväll: Martin Andersson, Björn Tennfors, Tina Andreasson, Sven Nilsson och Johannes Finnlaugsson.


Nya komiker nästa vecka. Boka bord i tid.

Bild ovan på publiken när Jörund Larsen kör sitt set.

Bild nedan på kvällens konferencier


fredag 22 oktober 2010

2010-10-21, MACK, La Couronne, Malmö

Det var fullsatt, varmt, svettigt och riktigt kanonroligt nere på La Couronne igår. Varför? Jo det varr stå-upp i MACKs regi.

Jag var kvällens konferencier och drog igång kvällen med lite tidningskämt om bland annat Ullared. Det blev en hel del publiksnack förstås. Folk från Australien, Enngland. Oxie, Lund och Simrishamn drogs med i showen. Jag fick upp en bra stämning i lokalen, dock kanske jag ställde någon fråga för mycket. På det hela taget en helt klart godkänd insats.

Första komiker ut var Mattias Olsson som fick bra respons och han hade roliga poänger om bland annat gruvarbetarna i Chile. Därefter Elin Nordén som verkligen gick hem hos publiken, vilket även Anders Celin, aktens avslutare, gjorde. Härligt bisarr humor som hela tiden är på gränsen. Det är intressant. Jag vill veta mer om Anders.

Först ut i andra var Måns Nilsson som hade en del skoj skämt om sin kropp. Sen dags för kvällens höjdpunkt, Al Pitcher från Nya Zealand. I am impressed! Han har en fantastisk förmåga att plocka upp allt som händer i publiken och väva in det i showen. En stackars engelsman blev ”baby” med hela publiken. Men ”baby” var med på det. Allt levererades med mycket kärlek. Här-och-nu index var säkert på 110%. Helt klart en av de bästa prestationer jag sett genom åren i källaren på La Couronne. Givetvis blev det extranummer och hade det inte varit för att det blev så enormt varmt hade Al kunnat hålla på ännu längre.

söndag 17 oktober 2010

2010-10-13, Dockan Comedy, En nypa salt, Malmö

I onsdags var det återigen Dockan Comedy kväll. Det var nära 50 personer i publiken. Jag hade gärna hoppats på ett tjugo tal till för att få den riktigt tajta inramningen.

Jag var konferencier och drog igång showen med lite aktualiteter, bland annat ett skämt om appar. Inledningsvis var det lite avvaktande, men allt eftersom steg stämningen i lokalen. Teresa Tönisberg avslutade första akten och hade inte kört på ett tag, men av det märktes inget. Hon var hur stabil som helst. I andra akten gick två killar med lite absurd humor hem bäst; Henrik Mattisson och Jörund Larsen.

Ny kväll redan på onsdag, då presenterar vi ett nytt gäng komiker!

fredag 8 oktober 2010

2010-10-07, MACK, La Couronne, Malmö

Igår var det höstpremiär på Malmö Comedy Klubb nere i källaren på La Couronne. Det var knökfullt och nästan 100 personer var där. Härligt med fullsatt och publiken sitter nära scen. Precis som jag vill ha det.

Jag var konferencier och drog igång med skämt om hösten och träning. Det blev hugg direkt. Sen höjde jag temperaturen ännu mer i den redan varma källaren med flera roliga publiksnack med ett gäng damer som jobbade på tvättfirma. Även två singlar blev indragna i showen. Efter cirka sju minuter var det riktigt bra stämning i lokalen och jag presenterade då kvällens första komiker Mattias Olsson, som följdes av Elin Nordén. Därefter Tomas Högblom som körde på som en kulspruta med sina skämt. Första akten avslutades mycket bra av Filippa Bark alias Sissela Benn. Sen var det paus.

Khalid Geire hade varit på annat uppdrag i Malmö och tittade ner på höstpremiären. Extra kul blev det att han tackade ja till att köra en ”sjua” i början av andra akten. Jesper Rönndahl sydde ihop kvällen proffsigt. Jag tror det var trettio helt ny minuter från i somras på Ribban. Vad får han allt ifrån? Imponerande.

2010-10-05, Dockan Comedy, En nypa salt, Malmö

I onsdags var det andra kvällen för Dockan comedy’s höstsäsong. Det var runt 50 personer i lokalen. Kanske var det facebook event utskicken som gjorde det. Jag lyckades skicka ut hela fem gånger. Learning by doing. Ljudet har hörts lite dåligt längst bak i lokalen, men det var åtgärdat nu.

Jag var första komiker ut och körde ca sju minuter. Jag testade en ny inledning och några nya grejor. Det mesta funkade bra, men det krävs nog en viss finputsning. Det blev även lite roligt publiksnack med första bordet med tre killar och en tjej. Det var en mycket lyckad kväll med överlag bra prestationer av komikerna. Sven Nilsson gjorde sitt bästa framträdande på Dockan. Ulle Bååth och Henrik Mattisson gjorde även de starka insatser. Kvällen avslutades mycket bra av Niklas Folkegård från Gävle, som bland annat bjöd på en del rolig skämt om politik.


Bild ovan: Set-list från onsdagens gig.

måndag 4 oktober 2010

2010-10-01, Wisecracker's, Väst Göta Nation, Lund


I fredags var det stand-up comedy på engelska i form av Wisecracker´s. Det var smockat med studenter och främst utbytesstudenter i källarlokalen på Väst Göta nation. Det var säkert 150 personer. Många var från Finland, Canada, USA, men även Småland.

Senast jag körde på engelska var i maj, så lite nervöst var det allt. Samtidigt är jag så ny på att köra på engelska att det känns mindre pressat, även om man alltid vill göra bra ifrån sig. Kreativitet sprudlade en timme innan jag skulle upp på scen och jag fick till tre nya skämt.

Jag var första komiker ut och inledde med ett snålskämt som högg. Sen blev det en del publiksnack främst med en finsk kille som hade en roligt raggningsreplik, men ändå inte var så lyckosam med tjejer. Då kanske den inte var så effektiv? Jag improviserade mycket och jag hade väldigt kul. Skämt som man kört länge på svenska känns nyare när de levereras på engelska. Efter cirka sju minuter tackade jag för mig och fick sköna applåder.

Första akten avslutades av Joe Eagan. Hans powerpointpresentations stand-up satt som hand i handsken på utbytesstudenterna. Det var verkligen hans publik.

Detta var tredje kvällen på rad som jag uppträdde och då kunde jag med gott samvete smita i första pausen. Jag är övertygad om att de andra akterna blev minst lika bra som den första.

fredag 1 oktober 2010

2010-09-30, Kävlinge Stand up, Värdshuset, Kävlinge

I går var det premiär på Kävlinge Stand up på värdshuset. Tyvärr var publiken liten till antalet. De var ca trettio stycken. Men som så många gånger förr de som missade något var de som inte var där.Mats Andersson var konferencier och fick igång publiken bra med bland annat snack om Kävlinge. Det var dock lite reserverat på sina håll, men allt eftersom tinade Kävlingeborna upp.

Jag körde en ”sjua” i andra akten. Det blev mycket publiksnack med främst en ekonom och några tuffa äldre killar. En del blev riktigt kul. Jag hade dock önskat att jag haft lite mer energi. Där efter var det dags för Lars Taps som verkligen fick med sig publiken. Kvällen avslutades på ett proffisgt sätt av Zeid Andersson.

Övriga på scen var Björn Tennfors, Ulle Bååth, Jonas Karlsson, Carolina Svensson och Mackan Andersson.


Nästa gång vi kör i Kävlinge blir den 28 oktober. Inte missa…

Bild ovan: Lars Taps och Ulle Bååth relaxar backstage på teatern