söndag 28 augusti 2011

2011-08-27, Dockan Comedy, En Nypa Salt

I går var det säsongsavslutning på Dockan comedy. På en Lördag? Jo det stämmer. Ute på Dockplatsen var det innan allsång med liveband och räkfrossa. Efteråt bjöd vi på stand-up inne på en Nypa Salt. Jag hade mina farhågor att det kunde bli lite stimmigt en lördag, men jag oroade mig i onödan visade det sig.

Cirka 70 personer i publiken. Väldigt blandat, många som inte varit där innan. Jag var konferencier och inledningsvis var publiken lite reserverad, men efter några minuter fick jag upp temperaturen rejält. En släktträff från Jönköping längst fram, ett par från Växjö som visade sig vara syskon och en dubbeldejt från Lomma ville vara med i showen. De var här för att ha kul.

Först ut var Anders Löfberg som fick bra respons och har en klockren inledning med sitt längdskämt. Sovrutinen är en annan höjdare. Sen Filip Andersson, som jag tror gjort ett tiotal gig, men är väldigt säker. Filip snodde in sig i ett skämt om rullväska, men det blev hur kul som helst. Därefter Malin Naned, vars ”danskrutin” jag skrattade högt åt. Johannes Finnlaugsson var nästa komiker på tur som fick igång publiken med sina korta snabb skämt om allt från kungafödslar till Island.
Kvällen avslutade av Petrina Karlsson som med sina lite hårdare skämt, men med en charmig stil gick hem klockrent hos publiken.

Därmed är sommarsäsongen slut. Vi laddar batterierna och återkommer i höst.

2011-08-24, Dockan comedy, En Nypa Salt

I onsdags var det Dockan comedy kväll igen. Malmöfestivalen drog förstås och endast ett tjugotal gäster dök upp. De som inte kom missade en mycket rolig kväll.
Jag var konferencier och fick upp stämningen med aktuella skämt om friidrotts VM, festivaler och sommaren. Jag fick även med en lärare och en ingenjör i showen.

Vi fick se bland annat Mats Andersson och Joe Eagan som hade en del nya roliga grejor. Christian Sjövind från Skurup gjorde en lyckad debut med många skämt kring att man ska veta vad man pratar om och ha en röd tråd. Kvällen avslutades av Eric Löwenthal som testade mycket nya idéer, där merparten föll i god jord och han var kvällens publikfavorit.

2011-08-23, Malmöfestivalen, Malmö

I tisdags uppträdde jag på Malmöfestivalen och närmre bestämt Raoul Wallenberg scenen. Jag var bokad tillsammans med Pernilla Hammargren under programpunkten ”Barnvagnsstå-upp”. Målgruppen var givetvis småbarnsföräldrar, vilket utgjorde lejonparten av de 70-80 personerna i publiken. Någon äldre man var där för att spana in MILF:ar, eller vad det nu heter i plural. Malmöfestivalen vänder sig till alla. Jag noterade även ett tjugotal barnvagnar, mest Emmaljunga, men även några BRIO från -77. Imponerande att så många kommit när 97% av föräldrarnas vakna tid läggs på barnen, så lägger det en timme att gå på stand-up mitt på daget, innan tredje vällingen.

Jag inledde med att skoja om olika föräldrartyper i Malmö och publiken skrattade igenkännande. Vidare blev det skämt om förlossning och Malmöfestivalen förstås. Det blev även en del publiksnack med en mamma från Vellinge och en dagis, förlåt förskoleklass som satte sig längst fram. Roligast på dagis var att lås in fröken på toaletten, sa nån. Efter tjugo minuter tackade jag för mig och fick varma applåder.

söndag 21 augusti 2011

2011-08-17, Dockan comedy, En Nypa Salt, Malmö

I onsdags var det återigen stå-upp kväll i En nypa salts mysiga lokaler. Denna afton var det bara cirka 30 personer i publiken. En viss Champions League match drog en del.

Jag var konferencier och fick snabbt upp en härlig stämning tack vare skönt publiksnack, främst med ett stort gäng glada tanter från Svedala. Även ett förälskat par, och tre unga tjejer blev indragna. Det blev en trevlig kväll och de som var där hade roligt. I första akten utmärkte sig Johannes Finnlaugsson som hade mycket nytt som var väldigt kul. Pierre Mathisson hade en suverän rutin om att komma från orten Kylen. I andra imponerade Elin Nordén med snygg interaktion med publiken. Kvällen avslutades mycket bra av Ludde Samuelsson.

Nya komiker nästa vecka!

måndag 15 augusti 2011

2011-08-10, Dockan comedy, En Nypa Salt, Malmö

I onsdags var det återigen Dockan Comedy kväll och ånya var det fullsatt, dvs nästan hundra personer i publiken.

Jag var konferencier och fick igång publiken riktigt bra med publiksnack med de främsta borden. Medelåldersdamen som tagit med älskaren på stand-up, en födelsedagsfest för Margareta 55 år och flera andra drogs in i showen och de ville vara med.

Det var kanske inte det mest rutinerade startfältet den här sommaren, men det märktes inte. Det blev en mycket bra kväll. Överlag var det bra insatser av komikerna. Eric Douglas charmade publiken med mycket nytt material och fick till en fin avrundning av den första akten. Jesper Mattson blir allt säkrare och fick bra respons. Kvällens äldsta komiker, Gertrud Johnsson var en av kvällens publikfavorit. Henrik Lood gjorde ett av det här årets starkaste debuter på Dockan Comedy. Kvällen avslutades bra av Mackan Andersson.

Nya komiker på onsdag!

torsdag 4 augusti 2011

2011-08-03, Dockan Comedy, En Nypa Salt

Igår var det femte kvällen för Dockan comedy denna sommar. Hela 13 komiker på scen. Vi hade långväga gäster från bland annat Stockholm. Det var cirka 70 personer i publiken. Inte lika mycket som tidigare kvällar. En del hade börjat jobba och en viss Champions League match drog.

Jag var kvällens konferencier och hade lite sommarskämt i bakfickan, som glömdes bort. Men det går fler tåg. Istället blev det publiksnack med bord längst fram, några tonårstjejer och ett sällskap med fem damer och en mogen man, som jag kallade Mr Big. Det brukar vara svårflörtat i första akten, men jag fick igång publiken rejält innan Henrik Mattisson öppnade.

Det blev en bra kväll, men delvis ojämn. Kvällens utropstecken var Niklas Larsson som verkligen fick publiken att vika sig av skratt. Även Jonas Karlsson gick hem med sitt säkra lärarmaterial. Mattias Boström hade flera roliga skämt om sin uppväxt. Nathalie Cecile som bara kört en handfull gånger var även hon träffsäker.
Nästa vecka nya komiker. Välkomna!