onsdag 21 december 2011

2011-12-16, Lunds kommun, En Nypa Salt, Malmö

Förskolor från Gunnesbo och Nöbbelöv hade julfest i fredags och till desserten underhöll jag. Inledningsvis skojade jag om privata förskolor och fick bra hugg. Publiken bestod av ett tjugotal förskolepersonal, med ton vikt på medelålders kvinnor. Flera ville vara med och snacka och ha en dialog. Det underlättar alltid. Chefen, kocken, den äldre barnskötaren, unga singel tjejen och flera andra ville vara med. Det blev givetvis mycket snack om dagis förlåt förskola heter det. Stressade föräldrar, läroplaner, och favoritsagor behandlades. Efter cirka tjugofem minuter tackade jag för mig till mycket varma applåder. Efteråt kom flera fram och tackade för en trevlig show. Kul, sånt värmer.

onsdag 7 december 2011

2011-12-02, Banken, En Nypa Salt, Malmö

I fredags hade ett av Nordeas kontor julfest på En Nypa Salt. Det var bara tjugoen personer i publiken, men stämningen var redan hög när jag tittade in i lokalen. Jag körde en ”tjuga” till kaffet och gottebordet. Jag inledde med att driva med konkurrenterna och publiken skrattade gott. Denna afton blev det givetvis mycket publiksnack gällande bank med både yngre och äldre privatrådgivare som tipsade om bland annat generationsfonder. Även en del företagsrådgivare ville vara med i showen, men några företagshemligheter avslöjades inte.

måndag 5 december 2011

2011-12-01, MACK, La Couronne, Malmö


I går var det säsongsfinal på MACK nere i källaren på La Couronne. Varmt, svettigt och härligt. Fullsatt förstås. Jag var konferencier och inledde med några skämt jag kört senaste tiden. Jag fick inte lika bra respons på dessa som innan. Det var lite avvaktande, men jag fick upp temeperaturen med roligt publiksnack. Jag fick bland annat in ett gäng damer från Dalby och en kille från Kalmar. Behrang Miri gjorde en lyckad stå-upp debut på klubbscenen. Följt av en träffsäker Biggan Lowén. Första akten avslutades av Liam McEaneney from New York, som verkligen levererade. Många roliga vardagsiaktaggelser. I andra öppnade Eric Douglas som fick in fler poänger om hur det är att bo i Sverige. Lena Frisk avslutade säsongen och snackade om julklapptips som publiken gett i pausen. Hon briljerade i konsten att publiksnacka och efteråt visste vi alla vem Bengt var. (Foto ovan taget av Jonas Andersson).