söndag 29 januari 2012

2012-01-29, Malmö comedyfestival, Luftkastellet, fd Slagthuset, Malmö

Nyss hemkommen efter en mycket trevlig uppleveles på Malmcomedyfestival. Kul att träffa kollegor man inte sätta på länge, kolla på många olika uppträdanden och givetvis uppträda själv.

Jag körde en ”sjua” i det första passet i den Norra Hallen. Lite nervöst och mycket folk i lokalen, säkert över 300 personer. Jag inledde med mitt ekonomiskämt, surprise. Det blev bra hugg och sen rullade det på. En helt klart godkänd säsongsdebut. Sen kollade jag på den engelska timmen, där Al Pitcher var fenomenal.

2012-01-27, Dockan Comedy, En nypa Salt, Malmö

I fredags var det äntligen säsongspremiär för Dockan Comedy. Fredagskonceptet har fallit väl ut och det var återigen fullsatt. Trevligt samkväm före med en av de godaste lasagner jag ätit. Tror flera kan instämma på det.
Jag var konferencier och drog igång kväll med ett gammalt träningsskämt som satt som en smäck, då det var ett stort gäng från en ledande gymkedja på plats. Jag fick in flera roliga snack med en spinninginstruktör från USA och en engelsk PT, som hade chin-ups som favoritövning. Är inte det kontorsmöbler kontrade jag och fick ett av kvällens högsta skratt. Även ett gäng damer från Höllviken och en barnfamilj längst fram blev indragna i showen.

Först ut var Emma Laurin, som fick jobba och gjorde det bra. Därefter följde en engelskspråkig trio. David Duff från Irland spelade två roliga låtar som inte var helt rumsrena. Joe Eagan charmade sen publiken och första akten avslutades av Daniel Ryan Spaulding från Canada. Han fångade publiken med fantastiskt kul rutiner om hur det är turnera på olika platser i världen.

I andra akten fick vi se Fritte Fritzon som körde en hel del nytt, som var roligt, samt hade skönt publiksnack med barnfamiljen. Sen var det Henrik Mattisson som gjorde en stabil insats. Därefter Fredrik Ivarsson, vars Hörby-imitation är otroligt rolig. Ludde Samuelsson sydde ihop kvällen snyggt och fångade upp vad som hände i publiken. En mycket lyckad premiär på Dockan Comedy!
Nästa gång för Dockan Comedy är den 2 mars, välkomna då!