söndag 29 juli 2012

2012-07-25, Dockan comedy, Novel, Malmö

I onsdags var det årets varmaste dag och till Dockan comedy kom det således endast 45 personer i publiken.

Jag var konferencier och snackade lite med de främre borden som var från Lund och någon från Staffanstorp. Överlag bra insatser av komikerna, som fick slita en aning då publiken hade kul, men lät inte så mycket som vi brukar vara vana vid. Denna afton körde två danskar på engelska, Sofie Hagen och Morten Sörensen, där den senare hade skönt publiksnack. I andra akten glänste Biggan Lowén och Petrina Karlsson, som bägge fick bra respons från publiken.

torsdag 19 juli 2012

2012-07-18, Dockan Comedy, Novel, Malmö

Dockan comedy körde sin tredje kväll för säsongen igår. Det var publikrekord, jag räknade inte, men det var nära hundra i lokalen. Fler och fler börjar hitta till Novel. Kul!

Jag var konferencier och inledde med lite aktuella skämt om en viss fotbollsövergång. Jag snackade även lite med de främre borden. Jag fick inte så bra hugg som jag brukar och körde några säkra kort. Lite reserverat på sina håll, men publiken hade både skrattat och applåderat innan Jesper Mattsson entrade scenen som första komiker. I första halvlek var det aningen svårjobbat. Publiken hade kul, men lät inte så mycket. Lukas Wiese debuterade på stand-up klubb och fick fin respons från publiken. Joe Eagan avslutade första halvlek säkert. Kvällen avslutads strålande av Zeid Andersson och pricket över i:et sången som publiken stämde upp i allsång.

onsdag 18 juli 2012

2012-07-11, Dockan comedy, Novel, Malmö

Förra onsdagen var det andra kvällen för Dockan comedy och bra med folk i publiken, ca 80 personer.

Jag var kvällens konferencier och fick snabbt upp temperaturen med snack med de främre borden, en familj från Limhamn, precis som förra veckan. En man vid Gert-Eve fyllde 50 år, men sjöng det gjorde vi inte utan vi stannade vid att hurra. Ett svenskt-danskt par och några äldre De första komikerna fick slita med gjorde det bra, men först när Lars Taps avslutade första akten höjdes nivån ytterligare, med strålande publikkontakt.

I andra fick vi åter se Robin Paulsson som gjorde ett bejublat gästspel. Gertrud Johnsson fick bra respons och var en annan favorit denna afton. Ludvig Samuelsson avslutade kvällen fenomenalt och en mycket lyckad kväll var över.

fredag 6 juli 2012

2012-07-04, Dockan Comedy, Novel, Malmö

I onsdags var det premiär på Dockan comedy i nya lokaler, som numera huserar hos Novel på Jungmansgatan 12 i Västra hamnen. Detta då En Nypa Salt har stängt. Novels restaurang är inrett i mestadels vitt och högglans Det är modernt och trendigt, vad sägs om guldmosaik på toaletterna, ett vattenfall på en vägg, öppna eldar och små infallda LCD-skärmar ovanför den väggfasta soffan. Allt noga utvalt och genomtänkt. Det är kanske inte ett ställe om man skulle i första hand förknippa med stand-up. Med tajt möblering nära scen, en mörkläggningsgardin bakom scen så blir förutsättningarna nästintill perfekta.


Det kom cirka 90 personer i onsdags och runt häften hade varit på Dockan Comedy innan. Några stammisar kom fram efteråt och sa att detta var den bästa kvällen. Svårt att jämföra kvällar, men det blev riktigt lyckat.

Jag var MC och fick snabbt i gång publiken. Paret från Varberg, blyga tanterna, Limhamnsmaffian och stora tjejgänget blev indragna i showen. Vi fick reda på att i Västra hamnen är det vanligaste fortskaffningsmedlet Segway. Jag var snabb i repliken och på hugget.
Det blev en av de bästa första akterna, med där komikerna genomgående presterade på sin toppnivå, där Joe Eagan var lysande som avslutare. I andra fick vi se den självklara publikfavoriten Robin Paulsson som hade flera roliga skämt om bland annat Norge. Även Eric Barisano rev ner fler skratt.

På onsdag är vi tillbaka. Boka bord i tid.

söndag 1 juli 2012

2012-06-26, MACK, Ribban, Malmö

I tisdags var det äntligen premiär på MACK ute på Ribersborgs Kallbadhus. Det var fullsatt och då nära 200 personer i publiken. Ludde Samuelsson var kvällens konferencier och fick upp stämningen i lokalen.

Sen var det min tur och jag körde en ”sjua” med mest säkra kort. Jag fick bra hugg direkt och snackade med en kille längst fram som jobbade på bank. Jag kände mig lite ringrostig då det var precis en månad sen jag uppträdde senast. Men det släppte snabbt och jag tycker jag fick bra respons.

Därefter avslutade Martin Svensson den första akten och gjorde mycket bra ifrån sig. I andra akten fick vi se Madeline Walderhaug och sen sydde Anna-Lena Brundin ihop ett mycket lyckad premiär.