torsdag 16 augusti 2012

2012-08-14, MACK, Ribban, Malmö

I tisdags var det stand-up comedy med MACK på Ribersborgs Kallbadhus. Återigen var det fullsatt och närmre två hundra i publiken. Fantastiskt, tolfte året i rad som MACK kör nu om jag inte har fel.

Jag var konferencier och inledde med några aktuella skämt om semester och sommar. Jag fick OK respons, men hade gärna önskat mer. Jag fick igång lite skönt publiksnack med ett gäng från Svedala och någon från Lund. Det var en go stämning när jag presenterade första komiker ut, Elin Nordén, som fick mycket bra respons. Därefter Karin Adelsköld, som fick igång publiken ordentligt, främst med ett urkul snack med en ung kille i publiken. Paus.

I andra inledde jag med att återkoppla till första aktens komiker och fick riktigt bra hugg, blanda annat om hemmafix. Alla var med. Precis som det ska vara. Sen Ulle Bååth som gjorde ett stabilt set. Sen avslutade Adde Malmberg magnifikt och blev nära på inklappad två gånger. Kvällens höjdare var när en äldre dam hytte med fingret och skulle rätta honom i en sakfråga och sabbade hans bästa skämt, detta blev dock hur kul som helst.

Nu återstår det tre kvällar på MACK på Ribban, så passa på att gå dit.

torsdag 9 augusti 2012

2012-08-08, Dockan Comedy, Novel, Malmö

I går var det säsongsavslutning på Dockan comedy. De cirka 40 personer i publiken fick uppleva en underhållande kväll nere i Västra hamnen.
Jag var konferencier och drog igång med lite aktuella skämt om den kommande Malmöfestivalen. Aningen reserverat, men publiken hade både skrattat och applåderat innan första komikern kom upp på scen. Första aktens komiker fick slita och gjorde det bra.

Betydligt mer avslappnat i andra akten och jag gav mig den på att jag skulle få till mer publiksnack. Och jag blixtrade till, fick med en inköpare av kemikalier, Lommadamerna, Daniel från Dalby och ”kidsen” vid stora bordet. Jag var i mitt esse.

Kvällens utropstecken var Kadir Meral som gjorde ett mycket starkt set och var sjävklart publikens favorit. Nils Lind och Johannes Finnlaugsson hade flera nya roliga rutiner och var säkerheten själva. Henrik Mattisson gjorde säkerligen sitt bästa framträdande på Dockan comedy och var lugnet själv på scen.

Nu tar vi en paus och är tillbaka igen den 28 september, en fredag. Välkomna då!

söndag 5 augusti 2012

2012-08-01, Dockan Comedy, Novel, Malmö

I onsdags var det åter dags för Dockan comedy på Novel. Det blev en mycket lyckad kväll. Tyvärr bara runt 40-50 personer i publiken.

Jag var konferencier och gick in för att vara informativ och prata med publiken. Jag kände mig avslappnad och fick upp en bra stämning i lokalen. Publiken var på hugget från början.Ett gäng från Helsingborg, ett ungt förälskat par och en reklamationsman blev indragna i showen och de ville verkligen vara med. Kul!

Björn Johansson som jag inte sett på evigheter avslutade första akten och hade flera roliga imitationer. I andra fick vi se Robin Paulsson göra ett mycket bra gästspel. Ludvig Samuelsson avslutade rutinerat och imponerade med skönt publiksnack.

Nästa vecka blir det nya komiker. Välkomna då!