söndag 28 oktober 2012

2012-10-26, Dockan Comedy, Novel, Malmö

I fredags var det åter Dockan comedy kväll på restaurang Novel. Det var ca 70-80 personer i publiken och ganska blandat i åldrarna.

Jag var konferencier och inledde med att skämta om den kungliga förlovningen. Det blev även snack med de främre borden, främst ett bord med en äldre man och fyra damer. Inte lika bra hugg som senast på Dockan, men helt klart godkänt. Publik hade skrattat och applåderat när jag presenterade första komiker. I andra akten blev det träffsäkrare publiksnack, främst med en singelkille och hans bristande raggningsknep som den äldre mannen skulle hjälpa till med.

Först ut var Mats Andersson som var stabil som alltid. Sen Staffan Nordqvist som blir säkrare och säkrare och har riktigt tajt material.

Filip Andersson gjorde sitt bästa framträdande på Dockan och jag skrattade mycket åt hans sköldpadda. Lars Hedh från Trelleborg gjorde en lyckad debut och hade bra stöd från publiken. Första akten syddes ihop av Björn K Johansson som imponerade med skönt publiksnack och klockrena imitationer. I andra fick vi se Gertrud Johnsson som berättade om sina upplevelser i Tanzania. Därefter Elin Nordén som fick bra respons av publiken. Hon presenterade tre duktiga stå-upp elever som gått kurs för henne; Tobias Rydberg, Linnea Rönnqvist och Kristin Jakobsson. Kvällen avslutades proffsigt av Simon Svensson, som hade roliga skämt på just raggningsrepliker. En lång och mycket rolig kväll var till enda.

Nästa gång och sista för säsongen blir fredagen den 30 november, välkomna!

måndag 22 oktober 2012

2012-10-18, MACK, La Couronne, Malmö

I torsdags kväll var det stand-up comedy i källaren på La Couronne. Det var fullsatt, varmt och på slutet lite svettigt.

Jag var konferencier och inledde med två säkra skämt. OK utdelning, men ändå lite reserverat på sina håll. Inte ge upp här, in med mer energi. Lätt sagt, men svårare i praktiken. Dags för publiksnack. Jag valde två tjejer längst fram, men de ville inte ge något, inte ens var de kom från. Jag släppte, säkert för tidigt, och tog ett annat bord, ett medelålders par från Limhamn. Öppningen var på, i eller runtom Limhamn, sen vann jag dem och fick med mig hela publiken. Ni vet de där höga skratten, som sen inte dör av snabbt. Dessutom blev familjen från Klippan, tjejgänget från Staffanstop, killen i den röd-vit rutiga skjortan och flera andra delaktiga i showen. Jag var i mitt esse och improviserade och hade riktigt kul. Helt klart ett av mina bästa och roligaste konferencierjobb. I den andra akten testade jag att snacka med tjejerna längst fram och fick reda på att en var från Sjöbo. Pang, så hade jag fått fram något på dem också.

Första komiker ut var Zeid Andersson som var mycket bra. Hennes avslutade sång är alltid en succé. Sen Johannes Finnlaugsson, som inledde med att skämta om att Zeid och jag skulle var mor och son. Och fick skratt på det. Johannes var hur stabil som helst med sina korta, snabba skämt, med riktigt vassa punchlines.

I andra akten fick vi se Mattias Olsson göra en lyckad comeback efter att inte uppträtt på ett år. Sen var det dags för kvällens huvudnummer, Måns Möller. Det blev en fantastiskt lyckad avslutning på kvällen. Måns var fenomenal på att ta upp vad tidigare komiker sagt och väva in publiken. Det blir en väldigt hög här-och nu känsla.

tisdag 16 oktober 2012

2012-10-13, Annas Kök, Lund

I lördags uppträde jag på Annas Köks femårsjubileum. En restaurang- och catering verksamhet i Lund. Publiken bestod av en skön blandning av stammisar, leverantörer och möbelaffären Miljögårdens personal. Blandat i åldrar och cirka 30-40 personer till antalet. Jag inledde med att skoja om konkurrenter och fick härliga skratt tillbaka. Därefter blev det en del publiksnack främst gällande möbler och en viss häst med en lampa i pannan. Vad har man för inredningsstil hemma om man köper en sådan? Lantlig? Kommer den att stå på verandan? Det blev även del snack om Lund, barn och idrott. Efter cirka tjugo minuter tackade jag för mig och fick varma applåder. Efteråt kom en man fram och tackade för showen. Han hade sett mig även när jag uppträtt i Gärdslöv för fyra år sen. Tack till Anna för ett trevligt bemötande.

2012-10-12, Dockan Comedy, Novel, Malmö

I fredags var det dags för andra kvällen av Dockan comedy. Allt efter som trillade folk in, så till slut var det runt 50-60 personer i lokalen. Ladies night och VM-kval i fotboll konkurrerade säkerligen.

Tyvärr kom vi igång något sent och när väl jag greppar mikrofonen och ska hälsa välkomna så hörs inget. Ljudet som var testat innan. Dow! Det är bara att köra på, le och vara glad. Publiken finner sig i det och det hörs ändå OK. Efter tio minuter är problemet lokaliserat och löst av personal och komiker. Några gäster har ovetande suttit och sparkat på en skarvsladd till mikrofonen. Skönt att kunna släppa upp första komiker och vi har ljud med oss. Jag fick upp en go stämning, främst genom publiksnack med de främre borden, några förälskade par, från Malmö och Bjärred blev indragna i showen. De ville ha kul och de hade det. I andra testade jag några nya skämt, där en del föll mycket väl ut.

Trots förutsättningarna blev detta en av de bästa kvällarna sen Dockan comedy flyttade till Novel. Precis som alla komiker blev extra taggande och presterade på max.

Först ut var Eric Douglas, som körde på svenska för ovanlighetens skull, följt av Madeline Walderhaug. Nathalie Cecile gjorde sitt bästa framträdande på Dockan och fick fin fin respons. Mackan Andersson avslutade första akten fenomenalt. Andra inleddes av Joel Sjöwall, följt av Erik Thordin, en ny bekantskap som hade härlig scennärvaro och träffsäkra skämt. Sen Henrik Mattisson, som var en av kvällens publikfavoriter. Hans bästa gig på Dockan. Kvällen avslutades i storstil av Eric Löwenthal, var rutin om handla på fyllan jag skrattar fortfarande åt.

2012-10-09, SNACK, Farozon, Hässleholm

Det är alltid kul att uppträda på SNACK. Trevlig och gemytlig stämning. I Tisdags var inget undantag. Lokalen var ny för mig, i en mysig källare på restaurang Farozon.

Tyvärr var det bara runt 30 personer i publiken, men de var där för att ha kul och det märktes. Jag var första komiker ut och körde en tia efter att ha blivit presenterad av kvällens konferencier Pierre Mathisson. Jag fick OK hugg på min inledning. Det blev en hel del publiksnack med de främre borden. Jag kände mig lite ringrostig, men skämten satt där och jag hade kul på scen. Dock glömde jag bort mitt Kristianstad-skämt. Attans, det får vi ta nästa gång.

Efter mig var det Staffan Nordqvist som var stensäker och fick mycket bra betalt för sina skämt. Danny Antivalidis som körde sin andra gång på Dockan comedy i somras, rev ner stora skrattsalvor. Kul rutin om barn. En enorm utveckling på bara en handfull gig. Första akten avslutades av Anders Celin som verkligen charmade publiken med sina ibland lite grova skämt. I andra akten fick vi se Eric Douglas med en del roliga Sverige-observationer. Kvällen syddes ihop snyggt av Yvonne Skattberg.

2012-09-28, Dockan Comedy, Novel, Malmö

Dockan comedy hade premiär den 28 september på Novel. Nära 150 personer i publiken. Bland kvällens komiker märktes Joe Eagan och Biggan Lowén. Konferencier var Jonas Karlsson. Tyvärr hade jag ej möjlighet att medverka denna afton. Övriga Dockan comedy kvällar blir 12 oktober, 26 oktober och 30 november.