torsdag 14 mars 2013

2013-03-12, SNACK, Farozon, Hässleholm

Det är alltid trevligt att komma till SNACK, man känner sig alltid välkommen. I tisdags var inget undantag. Det var cirka 40-50 personer i publiken. Mestadels 40+ och ganska blandat män och kvinnor. Kvällen drogs igång av MC Pierre Matthisson som fick slita och gjorde det bra. Publiken var lite svårflörtad och lyssnade mer än jublade och applåderade. Jag körde en ”sjua” som trea i första akten. Jag fick förhållandevis bra hugg på mitt ekonomiintro. Jag hade dock trott att skämten om Kristianstad skulle ge bättre respons. Men jag tappade inte sugen utan öste på och det kändes och de blev mer flyt allt efter som. Testade några nya skämt som funkade OK.

Kvällens huvudakter var Niklas Andersson och Göran Ebenhardt. Övriga på scen: Lars Taps, Joakim Andersson, Sven Nilsson och Tobias Rydberg. Ovan hela gänget som körde.

2013-03-07, MACK, La Couronne, Malmö

I torsdags var det andra kvällen för säsongen med MACK nere i källaren på La Couronne. Det var förstås fullsatt som det alltid brukar vara.

Jag var kvällens konferencier och inledde med lite skämt om melodifestivalen och även lite publiksnack. Med tanke på att det var hela 10 komiker på scen denna afton höll jag det ganska kort, men hann ändå få upp en go stämning i lokalen. En Stockholmare, Inledde första akten gjorde Kadir Meral och han charmade publiken precis som senast på Dockan. Vi fick även se en staffett med 5 färska rookies som debuterade. Bra insatser av samtliga. Första akten avslutades storstilat av Anders Celin som skämtar om saker många inte vågar skämta om. I andra inledde Johannes Finnlaugsson och gjorde en mycket bra insats trots besvärande hosta. Avslutade kvällen gjorde Lena Frisk som imponerade med snygg publikkontakt.



onsdag 6 mars 2013

2013-03-01, Dockan Comedy, Novel, Malmö

I fredags var det äntligen stand-up show med Dockan comedy igen. Med ny micksladd, bra belysning och publiken nära scen var förutsättningarna perfekta för en lyckad kväll. Det blev det åxå.

Jag var konferencier och inledde med skämt om barn och melodifestivalen. Sen publiksnack med de främre borden; dagisfröknar, dubbelpar från Höllviken, Lommagänget, en släkträff och ett ungt förälskat par blev indragna i showen. Jag hade energi och fick igång en skönstämning i lokalen. I andra akten testade jag lite nya skämt som funkade bra. De kan jag köra vidare med.

Först ut var Filip Andersson som vann den 90 personer stora publikens hjärta genom sin träffsäkra humor. Joakim Andersson gjorde sitt bästa gig på Dockan. Simon Gärdenfors gjorde sitt tredje gig, alla i denna vecka. Det märktes tydligt att han hade stor erfrenhet av humor från annat håll. Staffan Nordqvist var säker som alltid. Lagerbäck som ska försvara Sverige skrattade jag mycket åt. Det blev ett mycket bra avslut av första akten med Ola Söderholm. Hans framtidsvision om Sverige framkallade många skratt.

I andra fick vi se irländaren David Duff som körde trefyndiga sånger och mitt i pricken publiksnack mellan låtarna. Rikard Hagman körde sitt fjärde gig på Dockan. Danny Antivalidis jämförelse med barn och hundar var klockren. Avslutade kvällen gjorde Kadir Meral fenomenalt. Suverän publikinteraktion och kanonroliga observationer.

Nu tar Dockan comedy ett litet uppehåll, men är tillbaka 26 April!