tisdag 27 januari 2009

2009-01-25, Malmöcomedy festival, Slagthuset, Malmö


Efter ett cirka fem veckors uppehåll var jag så tillbaka på stå-upp scenen. Skönt med lite ledigt över jul och nyår för att ladda batterierna. Därtill en vecka på Lanzarote, som innehöll en elak matförgiftning. Det finns väl inga goda sådana?

Årets första gig var på Malmöcomedy festivalen i söndags. Cirka 70 komiker och 800 i publiken fördelat på fyra scener. Fem timmar med stand-up comedy. Det är alltid extra nervöst när man haft ett längre uppehåll. Jag körde 7 minuter först ut i mitt pass på Vetescenen tror jag det vara. Jag fick direkt en kanonstart med mitt "jag har blivit pappa-material".
Längst fram satt en tjej som var gravid och killen var med. De kom snabbt med i showen och jag fick med publiken. Här och nu som det ska vara. Lättad klev jag av scenen. Detta var klart min bästa säsongsstart.

Sedan hjälpte jag även till som funktionär vid entrén. Därtill minglade jag en del och kollade lite på de olika scenerna. Kort, russinen plockades ur kakan och jag käkade cashewnötter i komikernas greenroom Kul att snacka med många komiker som var där. Hoppas festivalen kommer åter för det är ett bra initiativ.

ovan bild på mig under mitt gig (tagen av malmotajm.se)


Inga kommentarer: