onsdag 25 februari 2009

2009-02-24, Skivarps byalag, Gästgivaregården, Skivarp

Igår var jag i Skivarp och uppträdde på Byalagets årsmöte på gästgivaregården. Skivarp är en liten by på cirka 1200 invånare som ligger mellan Skurup och Ystad. Jag var lite sen hemifrån, men litade på min GPS, som skulle testas i skarpt läge för första gången. Väl inne i Skurup missade jag att svänga och hamnade helt vilse, men efter lite sightseeing i Skurup var jag på rätt väg igen. Med andan i halsen kom jag fram någon minut efter utsatt tid, men årsmötet höll på fortfarande...puh. Sen kommer en kille och snackar med mig och säger vi köra igång om 3-4 min. Upplägget är enligt plan, årsmöte, stand-up och sen semla. Det är lugnt tänker jag. Laddar lite och går på toaletten och precis när jag ska tvätta händerna hör jag "Då vill jag presentera Eric Andersson...". Panik, snabbt ut innan applåden dör. It was close. Att folk var så sugna på semlor i Skivarp;)

Jag inledde med att skoja lite med ordföranden och kassören. Publiken som utgjordes av cirka 70 personer och de flesta var i pensionsåldern, var med på noterna. Alla ville inte snacka med mig, men några äldre damer och en yngre man bjöd verkligen på sig själva. Det blev flera roliga återkopplingar till dessa. Kvällens ämnen handlade mycket om Skivarp med omnejd. Det har hänt en hel del där på senaste tiden, man slogs på banken och lamadjur skjutet av jägare som trodde det var vildsvin. Ibland är det lätt att vara komiker. Byalaget har framgångsrikt lobbat för att förbättra för byn och dess invånare vad det gäller vägar och kommunikation mm. Påpassligt fick Vägverket och Skånetrafiken sig några kängor till publikens stora förtjusning. En mycket lyckad kväll och jag avtackades med varma applåder och en bukett tulpaner. Efteråt var det flera som kom fram och ville prata lite. Fotboll avhandlades och det är ju alltid trevligt när man är från Kalmar. Sen blev det semla och kaffe innan jag körde hem. Tack Jeanette för ett trevligt bemötande.

1 kommentar:

Jackson sa...

Hej Eric, Tack själv för ett trevligt inslag på ett annars så trist möte. Det var inte menngen att du skulle få rusa ut från toan så men jag hade ju ingen aning om att du smitit in dit för att samla mod och kraft inför Skivarpsförsamlingen. Kul att jag hittade ditt blogginlägg//Jeanette