fredag 3 juli 2009

2009-07-01, Dockan Comedy, Elephanten, Malmö

Det var högtryck på väderkartan och högtryck på Dockan comedys säsongspremiär på Elephanten i onsdags. Det var säkert upp emot 150 personer i publiken. Riktigt kul, vem hade anat det för ett år sen när Thomas och jag tog några öl på en nyöppnad restaurang i Dockan. Vi visste redan vad scenen skulle stå.

Jag var konferencier för kvällen och inledde med lite snack om sommar och semester och kände direkt att publiken var med noterna. Flera ville vara med och snacka. Det blev en del roliga grejer, främst med en mogen dam som minsann kände till Roskildefestivalen, men var osäker på om hon jobbade. Det är ju semestertider;) Jag testade ett nytt skämt åxå och det funkade bra. Skrivkrampen börjar släppa.

Första halvlek kan vara lite svår på Dockan, men i onsdags var en av de bättre. Komikerna fick bra betalt för sina skämt och med all rätt. Publiken var där för att ha kul och skrattade mycket åt i tur och ordning Mats Andersson, Anna Swane, Sandra Ilar, Elin Nordén och Robin Paulsson.

Efter en något längre paus än vanligt kom det så en andra akt som inte gick av för hackor. Där körde Björn Tennfors, Marcus Johansson och sen sydde Dominik Henzel ihop kvällen. Det är svårt att jämför olika kvällar, men detta tillhör en av de bättre.

Nästa vecka är det nya komiker. Kom i tid för att få plats.

Inga kommentarer: