lördag 6 februari 2010

2010-02-04, Kävlinge Stand-up, Kävlinge Värdshus, Kävlinge

Så i torsdags var det äntligen dags för premiär på vad vi kommer kalla Kävlinge Stand-up. Det var nästintill fullsatt, dvs ca 100 perosner, i den gamla teatern, där det var dukat med långbord. Stor scen, men ändå nära till publiken, precis som man vill ha det.

Lite smått nervöst var det allt. Jag var konferencier och drog igång kväll. Ungefär 20-25% hade varit på stand-up innan. Jag förklarade grunderna och körde några skämt. Det var en mycket artig publik som inledningsvis applåderade mer än vad de skrattade. Jag lärde dem fel kanske? Jag fick igång dem bra, men kanske ett snäpp till för att vara riktigt nöjd.

Jag bommade i all iver att berätta bland annat att Kävlinge Stand-up är en rookieklubb för nya talanger. Mats Andersson, tillika medarrangör, var första komiker ut och fyllde i de luckor jag missat innan han körde igång. Bra gjort! Publiken blev snabbt varm i kläderna. De hade kul och de skrattade. Det var ju därför de var här. Redan i pausen fick vi tummen upp för ägaren. Detta var väldigt uppskattat och lyckat.

I början av andra akten annonserade vi att det blir en fortsättning på Kävlinge Stand-up. Publiken jublade! Följande datum är inbokade: 4 mars, 1 april och 6 maj.

För att sammanfatta var det en mycket lyckad premiär. Det var till mycket varma applåder kvällens komiker avtackades från scenen. Det var mycket bra prestationer rakt igenom. De som var med den historiska kväll var: Mats Andersson, Conny Hansson, Björn Tennfors, Jörund Larsen, Malin Nanhed, Nicklas Perslow och Teresa Tönisberg.

Inga kommentarer: