tisdag 27 april 2010

2010-04-26, Stå-upp på Mässingshornet, Malmö

Igår var det premiär på Stå upp på Mässingshornet på Kirseberg. En extremt liten lokal som kanske tar cirka 30 sittande gäster. Tyvärr dök det inte upp så många. Publiken utgjordes av ett tjugotal personer var av hälften var komiker. Det blev ändå en trevlig kväll, med en tajt och väldigt personlig inramning. Flera i publiken ville vara med och ha en dialog med komikerna. Främst ett strävsamt par i medelåldern och en stående dam som nog var stammis på stället.

Elin Nordén var konferencier och förklarade förutsättningarna och fick igång publiken bra. Kvällens line-up utgjordes främst av nya rookies som går en kurs i Elins regi. Merparten hade uppträtt max en handfull gånger. Det var ingen som darrade på manschetten, utan jag tycker samtliga gjorde bra ifrån sig. Extra kul att få se lite smålänningar: Fredrik Karlsson (Bergkvara), Allan Dahlkvist (Västervik) och Tina Andreasson (Växjö).

Jag avslutade kvällen och körde en tia. Det gick helt ok, men jag blev lite störd av att en del i publiken la sig i och det blev en del ofrivilliga pauser. Samtidigt var det en utmaning. Stammisdamen blev extremt personligt engagerad i en svensk friidrottsstjärnas uteblivna prestationer. Jag snackade med henne om detta i säkert bortemot fem minuter. Det blev en hel del roliga improvisationer runt detta. Minnesvärt!

Inga kommentarer: