torsdag 8 juli 2010

2010-07-07, Dockan Comedy, En nypa salt, Malmö

Igår var det äntligen nypremiär på Dockan Comedy på café och restaurang En nypa Salt (fd Elephanten) i Malmö. VM-fotboll med Tyskland-Spanien stoppade förmodligen de stora publiktillströmningarna. De kom dock runt cirka 40 personer och det får vi vara nöjda med.

Jag var konferencier och drog i gång kvällen med lite snack om semester. Men det vara bara en kille som firade det, men en lång sådan, de senaste två åren. Inledningsvis var det ganska reserverat på sina håll, publiken lyssnade mer än jublade och applåderade. Så är det ofta i första akten på Dockan comedy. Därtill var det bara cirka 10% som hade varit där förut. Svårjobbat. För min del blev det begränsat med publiksnack. Men en del guldkorn blev det som ett snack om raggningsreplik med en dam som visade sig vara riktigt pratglad. Elin Nordén öste på med energi och avslutade första akten mycket bra. I andra akten hade Nils Lind en härlig dialog med ett större sällskap där ovan nämnda dam inte kunde släppa ämnet vandrande pinnar. Det blev en helt godkänd premiär för Dockan Comedy. Den relativt ovana publiken blev allt varmare i kläderna ju längre kvällen.

Övriga på scen denna kväll: Paul Strömberg, Henrik Mattisson, Staffan Nordqvist, Thomas Andersson, Malin Nanhed, Erik Börén och Sven Nilsson.
Nya komiker nästa vecka. Glöm inte att boka bord på En nypa Salt och gör det i god tid.

Inga kommentarer: