tisdag 28 september 2010

2010-09-23, Revisionsbyrån, Mossbylund

Det är många som har fördomar mot ekonomer. De är tråkiga, har inte humor och älskar svarta gaffelpärmar. Men så är det givetvis inte. Efter sedvanlig felkörning på den skånska landsbygden så nådde jag min destination, Mossbylund konferens och gårdshotell, 10 min väster om Ystad. När jag kom in i lokalen möttes jag av ett härligt sorl. Stämningen verkade vara på topp. Ett trettiotal Redovisningskonsulter, revisorer och administratörer på Öhrlings Pricewaterhouse Coopers hade Kick-off för arbetsåret 2010/2011, där jag stod för
underhållningen mellan huvudrätt och efterrätt. Ekonomer tillhör min favoritpublik. Jag är påläst i ämnet ”by default” som ekonom och smålänning. Det ger en mängd ingångar till att plocka upp ämnen i stunden. Jag kan ta ut svängarna och improvisera och då blir det mycket ”här och nu”.

Jag inledde med att skämta om chefen och konkurrenterna. Ekonomerna var med på noterna direkt och tjöt av förtjusning. Vet inte om de reagerar på samma sätt när de hittar en felkontering. Härligt. Sen blev det mycket snack om anläggningsregister, hederliga gamla T-konton, granskning av årsredovisningar och givetvis debet och kredit. Många ville vara med i showen och bjöd på sig själva, så väl kontorschefen som den unga redovisningskonsulten. Det är ju så det ska vara. Efter 30 minuter tackade jag för mig trodde jag. Publiken klappade ihärdigt och ville ha mera. Det är ju alltid trevligt. Jag körde ett extranummer på några minuter och sen gick jag av till mycket varma applåder. En sån här kväll kan man inte vara annat än nöjd.


Bild ovan Mossbylund by night

Inga kommentarer: