fredag 6 juli 2012

2012-07-04, Dockan Comedy, Novel, Malmö

I onsdags var det premiär på Dockan comedy i nya lokaler, som numera huserar hos Novel på Jungmansgatan 12 i Västra hamnen. Detta då En Nypa Salt har stängt. Novels restaurang är inrett i mestadels vitt och högglans Det är modernt och trendigt, vad sägs om guldmosaik på toaletterna, ett vattenfall på en vägg, öppna eldar och små infallda LCD-skärmar ovanför den väggfasta soffan. Allt noga utvalt och genomtänkt. Det är kanske inte ett ställe om man skulle i första hand förknippa med stand-up. Med tajt möblering nära scen, en mörkläggningsgardin bakom scen så blir förutsättningarna nästintill perfekta.


Det kom cirka 90 personer i onsdags och runt häften hade varit på Dockan Comedy innan. Några stammisar kom fram efteråt och sa att detta var den bästa kvällen. Svårt att jämföra kvällar, men det blev riktigt lyckat.

Jag var MC och fick snabbt i gång publiken. Paret från Varberg, blyga tanterna, Limhamnsmaffian och stora tjejgänget blev indragna i showen. Vi fick reda på att i Västra hamnen är det vanligaste fortskaffningsmedlet Segway. Jag var snabb i repliken och på hugget.
Det blev en av de bästa första akterna, med där komikerna genomgående presterade på sin toppnivå, där Joe Eagan var lysande som avslutare. I andra fick vi se den självklara publikfavoriten Robin Paulsson som hade flera roliga skämt om bland annat Norge. Även Eric Barisano rev ner fler skratt.

På onsdag är vi tillbaka. Boka bord i tid.

Inga kommentarer: