söndag 16 november 2008

2008-11-12, Glenn Wish, Österporthallen, Ystad
Nätverket Österlen arrangerade Glenn Wish konsert i Ystad i onsdags. Jag fungerade som publikuppvärmare/konferencier innan showen satte igång.

Cirka 300 av 1 100 gäster anlände redan klockan 18.00 och de skulle äta en italiensk buffé. Klockan 18.40 skulle jag dra igång, men då stod 80% av publiken i kö till mat. Det blev att vänta en halvtimme. Många åt fortfarande och en del på läktarplats började bänka sig. Jag körde lite kort publiksnack i början. En stor handbollsplan med 10 meter till närmsta person i publiken är inte idealisk för stand-up.

Fram med esset i rockärmen, en Elvis-Ystad trekamp. Här skulle minsann publiken aktiveras. Jag hade fått tips på två glada män som även var med på Ålagillet i Ystad för två veckor sen. Det var inga problem att få upp dem på scen. Värre var det att få tagi en tjej som skulle assistera mig på scen. Efter lite springade och tjat lyckades jag. Grenarna var förstås på temat Elvis och Ystad, där första gren var hip moves, att röra sig som Elvis med hjälpa av en rockring Kvalitet gick före klass och publiken fick avgöra vem som vann. De båda gubbarna förlåt männen bjöd på sig själva och publiken skrattade gott. Andra gren var sätt julmustachen på kvällens stjärna, en genuin rip-off på sätt knorren på grisen. Detta visade sig svårare för deltagarna än jag trott.

Sista gren var vem ska bort á la Snacka om Nyheter. Tre olika på ovannämnda tema. Ingen klarade dessa. Finurligt fyndigt tyckte jag, men de tävlande sa bara ”tycker han ja” som i Fem myror är fler än fyra elefanter. Hur gick det då? Lars vann knappt före Leif, men det var av mindre betydelse. Publiken hade skrattat och klappat och snart skulle han komma...

Men innan dess fick jag upp på scenen och intervjua 12-åriga Evelina, som är ett ess på tennis. Det blev lite korta frågor om hennes träning och drömmar om Wimbledon. 12 år och hur lugn som helst inför så stor publik. Imponerande.

Så kom han då, Glenn Wish. Jag fick bästa platsen vid bordet längst fram och njöt av en härligt ösig show. Skönt att slappna av. Jag fick höra min favorit Suspicious minds. Kan det bli bättre? Summa summarom var det en kul kväll i Ystad som jag gärna återkommer till.

Inga kommentarer: