söndag 16 november 2008

2008-11-15, ATLE Big Band jubileumskonsert, Stadshallen, Lund

Igår var jag konferencier när storbandet ATLE firade 40 år och hade konsert i Stadshallen i Lund. Min egen musikaliska framgång är väl tämligen skymd i ett dunkel. Jag spelade Montego Bay på blockflöjt på klass 4a på Vasaskolan i Kalmars julbasar 1985. Spelade och spelade. Musikläraren gav mig order om att flytta fingrarna på flöjten men undvika att blåsa.

ATLE består av ett glatt gäng musiker med rötterna i Lunds universitetsstad. Gårdagens konsert speglade de tio senaste åren, där ATLE gått från att spela mer renodlad swingmusik till mer modern storbandsmusik, för att idag spela allt från 30-, 40-, 50-talsswing till funk och rockmusik. Jag presenterade låtarna, och nämnde de olika solistinsatserna.

Inledningsvis blev det lite kort kuriosa om bandet. Andra akten inleddes med en personlig favorit, Gonna Fly Now, dvs det mäktiga ledmotivet i Rocky när han springer upp för trapporna till Philadelphias konstmuseum. Jag presenterade sedan låten iklädd grå huvtröja, dock utan rinnande svett, och det blev en del skratt. Efteråt blev det utdelning av rosor och bandet avslutade med extranumret Big Spender. Det var första gången jag var på en storbandskonsert och jag fick mersmak.

Tack alla i ATLE för trevligt bemötande

Inga kommentarer: