fredag 2 oktober 2009

2009-09-30, Dockan Comedy, Elephanten, Malmö

I onsdags var det höstpremiär på Dockan Comedy på Elephanten. En halvtimme innan showstart såg det en aning glest ut i lokalen. Till slut blev det cirka 80-90 personer i publiken. Vi hade fått en backdrop eller kanske mer ett draperi, som kan användas som fiskdamm åxå. Därtill var en ny mick och stativ på plats. Bra, för det är inslag som förbättrar förutsättningarna ännu mer.

Jag var kvällens konferencier och inledde med att skämta om Svininfluensan. Ingen applåderade på frågan om de haft/hade Svininfluensan. Tur det, men det blev en del skratt. Därefter lite snack med ett gäng damer längst fram som visade sig vara från Höllviken. Jag gjorde några roliga paralleller med Svenska Hollywoodfruar, som att styla Pölsemannens vagn kan väl inte vara så svårt? Ett annat större sällskap jobbade med skyltar och var åxå från Höllviken, men hade tyvärr inga favoritskyltar. Jag var väl inte helt nöjd med publiksnacket, men det var godkänt i varje fall. Jag borde dock ha dragit in några fler sällskap i showen, då många var på Dockan för första gången.

Det blev en lyckad premiär. Flera av gårdagens komiker testade nya skämt. Det är ju lite tanken med Dockan och det mesta fick fin respons. Några komiker körde lite råare skämt och balanserade på gränsen till vad man kan skämt om. De hade det lite svårare denna afton hos den till åldern mogna publiken. Vi fick se två bra avslut av vardera akt av Simon Svensson respektive Lars Magnusson. Där den senare bland annat improviserade och lät publiken påverka hur en dag i hans liv såg ut.

Övriga på scen var: Mats Andersson, Marcus Johansson, Nils Lind, Louis Zezeran, Elin Nordén och Per Rydkvist.

Nästa onsdag är det ny show. Boka bord i tid.

Inga kommentarer: