torsdag 29 oktober 2009

2009-10-28, Dockan Comedy, Elephanten, Malmö

Mycket folk, säkert 120-130 personer, samt hela 11 komiker på scen igår, när det var Dockan Comedy på Elephanten för femte gången i höst.

I första akten på Dockan Comedy kan publiken vara lite avvaktande. Igår var inget undantag då stora delar av publiken inte sett så mycket stand-up live. På fackspråk benämns det som svårjobbat. Därtill, längst fram satt på ren skånska två ”snacketanter” som med sitt prat med varandra störde och stal fokus från komiker. En del stördes mer än andra. Ibland måste man bara släppa och ignorera.

Jag körde i andra halvlek och tog upp lite ämnen som snackats om i första. Jag satte åt ”snacktanterna” med att de såg ut som Reine och Mimmi i Fjällen, fast Reine satt vid ett annat bord. Skratt! Sen lite snack med några ekonomer som jag trodde jobbade på ett städbolag. Jag testade även lite gamla skämt som jag inte kört på några år. Det funkade bra och kommer säkert till pass igen. Det blev dock en aning för mycket snack med publiken, även om det mesta funkade väldigt bra, så tappade jag tempo mellan rutinerna och blev lite lång.

Denna kväll skrattade jag själv mycket åt Mads I Brynnum, Dockan Comedys första dansk som körde på engelska. På Dockan kan allt hända. Nya komiker blir det nästa vecka. Boka bord om ni inte redan har gjort det!

Inga kommentarer: