torsdag 25 november 2010

2010-11-24, Dockan Comedy, En nypa salt, Malmö

Igår var det näst sista kvällen för säsongen på Dockan Comedy och trots den skånska vinterns inträde var det förhållandevis bra uppslutning. En nypa salt hade satsat på lite marknadsföringsaktiviteter och de hade givit resultat. Jag tror det landade på ett närmre 40 personer i lokalen och merparten hade varit där tidigare. Jag var kvällens konferencier och körde lite korta tidningsskämt och lite snack med borden längst fram.

Anders Löfberg öppnade kvällen och efter honom gjorde Elin och Ludde en kupp och sjöng en rolig sång tillägnad Anders och hans civilstånd. Texten var skriven av Elin och melodi var den här fantomen som kikar fram bakom stammen och kissar, eller vad den nu heter. Hur som helst var det ett kul och fyndigt inslag, som rörde om och publiken blev mer på hugget. Därefter Björn Tennfors som gjorde bra ifrån sig och hade en del roliga aktuella skämt. Sen Mats Andersson och första akten avslutades på ett bra sätt av Elin Nordén som hade ett roligt snack med en man som vi kan kalla Daniel som satt vänd med ryggen mot scenen. Han släppte garden och när kvällen var slut hade han gått från 180 grader till 35 grader mot scenen. Daniel fick finna sig i att bli indragen i showen av flera komiker. Men han verkade kunna ta det.

I andra akten testade jag några nya skämt som funkade ok, men behöver finputsas. Sen Sven Nilsson som verkligen gick hem hos publiken, följt av Nils Lind som tyckte det gick lite knackigt, men publiken gillade hans stil. Sist körde stabile Ludvig Samuelsson som testade en hel del nytt och gjorde det med framgång. En lyckad kväll var över. Nästa vecka är det säsongsavslutning.

Inga kommentarer: