söndag 27 januari 2013

2013-01-25, Dockan Comedy, Novel, Malmö

I fredags var det äntligen dags för premiär på Dockan Comedy på restaurang Novel i Västra hamnen. Det var ganska bra med folk på plats, runt 80 personer.

Jag var konferencier och drog igång med lite skämt om nyårslöften. Lite svårflörtat och jag fick kämpa, men jag tycker jag gjorde det bra. Sen lite publiksnack. Jag fick med en dubbeldejt vid det främre bordet, samt några IT-killar. Det var helt ok stämning när jag släppte på kvällens första komiker Staffan Nordqvist, som hade en del nya skämt som var riktigt roliga, speciellt det om en gammal förbundskapten i fotboll. Lars Taps gjorde även stark insats och tog in publiken snyggt i showen. Första akten avslutade av Biggan Lowén som var fenomenal. Publiken vek sig av skratt.

I andra akten inledde jag med lite publiksnack om barn. Det funkade kanon, då jag fick med en höggravid kvinna och en småbarnspappa. Jag var i mitte esse, improviserade och hade kul.

I mitten av andra akten blev ljudet allt sämre i form av glapp i micken. Ny utrustning ska skaffas till nästa gång. Det måste bara fungera. Detta störde givetvis men komikerna tacklade situationen suveränt. Högre här-och-nu känsla för man leta efter. Mästaren var Sandbysonen Henrik Mattisson som improviserade som jag aldrig sett tidigare och var publikens självklara favorit denna afton. Kvällen avslutades av Ludde Samuelsson som fick köra ”unplugged” och gjorde det mycket bra med bland annat härlig publikkontakt med en semi-häcklare från Lund.

Nästa gång det är Dockan comedy blir den 1 mars. Välkomna då!

Inga kommentarer: