onsdag 6 mars 2013

2013-03-01, Dockan Comedy, Novel, Malmö

I fredags var det äntligen stand-up show med Dockan comedy igen. Med ny micksladd, bra belysning och publiken nära scen var förutsättningarna perfekta för en lyckad kväll. Det blev det åxå.

Jag var konferencier och inledde med skämt om barn och melodifestivalen. Sen publiksnack med de främre borden; dagisfröknar, dubbelpar från Höllviken, Lommagänget, en släkträff och ett ungt förälskat par blev indragna i showen. Jag hade energi och fick igång en skönstämning i lokalen. I andra akten testade jag lite nya skämt som funkade bra. De kan jag köra vidare med.

Först ut var Filip Andersson som vann den 90 personer stora publikens hjärta genom sin träffsäkra humor. Joakim Andersson gjorde sitt bästa gig på Dockan. Simon Gärdenfors gjorde sitt tredje gig, alla i denna vecka. Det märktes tydligt att han hade stor erfrenhet av humor från annat håll. Staffan Nordqvist var säker som alltid. Lagerbäck som ska försvara Sverige skrattade jag mycket åt. Det blev ett mycket bra avslut av första akten med Ola Söderholm. Hans framtidsvision om Sverige framkallade många skratt.

I andra fick vi se irländaren David Duff som körde trefyndiga sånger och mitt i pricken publiksnack mellan låtarna. Rikard Hagman körde sitt fjärde gig på Dockan. Danny Antivalidis jämförelse med barn och hundar var klockren. Avslutade kvällen gjorde Kadir Meral fenomenalt. Suverän publikinteraktion och kanonroliga observationer.

Nu tar Dockan comedy ett litet uppehåll, men är tillbaka 26 April!Inga kommentarer: