tisdag 16 oktober 2012

2012-10-12, Dockan Comedy, Novel, Malmö

I fredags var det dags för andra kvällen av Dockan comedy. Allt efter som trillade folk in, så till slut var det runt 50-60 personer i lokalen. Ladies night och VM-kval i fotboll konkurrerade säkerligen.

Tyvärr kom vi igång något sent och när väl jag greppar mikrofonen och ska hälsa välkomna så hörs inget. Ljudet som var testat innan. Dow! Det är bara att köra på, le och vara glad. Publiken finner sig i det och det hörs ändå OK. Efter tio minuter är problemet lokaliserat och löst av personal och komiker. Några gäster har ovetande suttit och sparkat på en skarvsladd till mikrofonen. Skönt att kunna släppa upp första komiker och vi har ljud med oss. Jag fick upp en go stämning, främst genom publiksnack med de främre borden, några förälskade par, från Malmö och Bjärred blev indragna i showen. De ville ha kul och de hade det. I andra testade jag några nya skämt, där en del föll mycket väl ut.

Trots förutsättningarna blev detta en av de bästa kvällarna sen Dockan comedy flyttade till Novel. Precis som alla komiker blev extra taggande och presterade på max.

Först ut var Eric Douglas, som körde på svenska för ovanlighetens skull, följt av Madeline Walderhaug. Nathalie Cecile gjorde sitt bästa framträdande på Dockan och fick fin fin respons. Mackan Andersson avslutade första akten fenomenalt. Andra inleddes av Joel Sjöwall, följt av Erik Thordin, en ny bekantskap som hade härlig scennärvaro och träffsäkra skämt. Sen Henrik Mattisson, som var en av kvällens publikfavoriter. Hans bästa gig på Dockan. Kvällen avslutades i storstil av Eric Löwenthal, var rutin om handla på fyllan jag skrattar fortfarande åt.

Inga kommentarer: