söndag 30 oktober 2011

2011-10-28, Dockan comedy, En Nypa Salt, Malmö

I fredags var det åter igen Dockan Comedy på En Nypa Salt. Fullsatt igen och säkert uppemot 80 personer i lokalen. Denna anstormning gjorde att vi kom igång lite senare än vanligt. Hela 11 komiker på scen denna afton.

Jag var konferencier för kvällen och fick igång publiken riktigt bra med publiksnack med de främre borden. Där bland annat några äldre par, där flera hade dubbelnamn blev indragna i showen. Jag skojade med en äldre man, vilket flera andra komiker gjorde senare. Kanske någon gång för mycket.

Första akten blev lite upp och ner, där största utropstecknet var Fredrik Ivarsson. Johannes Finnlaugsson avslutade och fick börja i uppförsbacke, men hämtade upp det bra. Mia Gustavsson från Hova debuterade.

Gertrud Johnsson inledde andra och var helt klart en publikfavorit. Nils Lind imponerade med roligt publiksnack och en oerhört kul rutin om skam. Följt av Mats Andersson som hade en del roligt om Teckomatorp. Kvällen syddes ihop av Ludde Samuelsson som var säkerheten själv och tog in publiken snyggt. En mycket lång, men lyckad kväll var till enda.

Höstfinal blir redan den 25 november. Boka bord i tid.

söndag 16 oktober 2011

2011-10-13, Wisecracker's. Dubliners, KPH, Danmark

I torsdags uppträdde jag för första gången utomlands. Jag var konferencier på Wisercrackers comedy club på puben Dubliners i Köpenhamn. Ett stort ställe som svalde säkert uppemot 150 personer i publiken. Mycket danskar, men främst amerikaner, britter, och australiensare som jobbade i Danmark.

Jag insåg tidigt att köra skämt på engelska med svenska referenser skulle inte funka. Jag snackade med de danska komiker och fick lite mer kött på benen om vad som var inne på andra sidan sundet. Jag drog igång med lite publiksnack och fick bra utdelningen på de främre borden, där en dansk träffat en australiensiska. Längst bak var det lite sorl, men det tonades av snabbt. Folk ville ju se stand-up och gärna sina landsmän. Jag var lite feg och körde inte mina dissa danskarna skämt, men det kanske var taktiskt. Nå väl stämning var hög i lokalen när jag presenterade kvällens första komiker.

Wisecracker´s blandar färska rookies med mer erfarna till rena proffs. Första akten avslutades av en britt boende på Bornholm, Julian Oakes, som hade en hel del roliga skämt om bankväsendet och den ekonomiska krisen. I andra inledde Joe Eagan och efter en lite trevande start fick rejält bra betalt på några nya skämt där han är rejält arg. Kul att se. Kvällen avslutades av dansken Claus Reiss, som var på dockan sist, en given succé, där tajt publiksnack blandas med säckpipelåtar.

tisdag 11 oktober 2011

2011-10-11, Garva Comedy Club, Harrys, Malmö

I går bjöds det på Stand-up comedy på Garva comedy på Harrys. Det var ett rutinerat startfält med bland annat Martin Svensson, Markus Johansson, Nils Åkesson, Fritte Fritzon, Mads Brynum, Mats Andersson och Niels Forsberg. Mattias Olsson var konferencier.

Det var inte fullsatt, men bortemot fyrtio personer och tyvärr lite glest längst fram. Jag märkte att publiken var lite avvaktande och lyssnande till en början.

Jag körde som tvåa i första och inledde med lite publiksnack och fick bra respons på bland annat att många var så unga i lokalen. Plötsligt kom lite obefogat en jätteapplåd. Sverige hade gjort 1-0 på Holland i lokalen intill i do or die fortbollsmatchen. Jag fann mig i situationen och kommenterade det kvickt och gick vidare. Jag testade även ett relativt nytt skämt. Det föll inte helt i god jord, men publiken kan ha varit aningen för ung för det. Noterat. Därefter blev det mest gammal skåpmat, där det mest gick hem.

lördag 8 oktober 2011

2011-10-06, Hesslebaren, Kristianstad

I torsdags var jag tillbaka på Hesslebaren i Kristianstad. Jag var lite sent ute och kom fram prick 20.00. Sover Dolly Parton på ryggen? Äter man ris i Kina? Är det vägarbete på E22:an? Kvällens komiker satt i köket och laddade. Det var cirka 60-70 personer i publiken och fullsatt. Innanför dörren stod folk längs med väggarna med en öl i handen peppade för att uppleva två timmars stand-up comedy. Precis som det ska vara. Efter några minuter drog klubbarrangör och tillika konferencier Micke Hallqvist i gång kvällen. Publiken var med på noterna och han hade flera roliga dialoger med publiken. Micke fick upp en bra stämning i lokalen och gjorde en gedigen insats som konferencier.

Första komiker ut var prästen Jesper Mattsson, som blir allt säkrare för var gång jag ser honom. Mycket höga skratt och flera applåder. Jesper drog in publiken snyggt flera gånger i sitt nummer åxå.

Därefter Henrik Mattisson som fick bra respons med sin lite skruvade humor. Jag avslutade första akten med en ”tia”, där första fem-sju var klockrena. Surf brukar en del kalla det. Jag körde en klassisk ekonomintro och fick hugg hos en yngre kille i publiken, som var där med sin mamma, Norra Åsums svar på Lady Gaga. Flera andra blev indragna i showen, som ett bord med sju tjejer och en kille. Bra ratio för honom, som fick heta Snövit resten av kvällen. Jag improviserade och kopplade ihop olika bord. Jag var i mitt esse. Sen… ja just det jag skulle ju snacka lite om att vara småbarnsfar och lite sport åxå. Nu handlade det plötsligt inte om publiken och jag tappade en del här-och -nu känsla. En liten dipp, men jag hämtade hem det snyggt på slutet. En helt klart godkänd insats, men är publiken med från början får jag ta in dem under hela setet.

Efter pausen körde Gärds Köpinges Staffan Nordqvist som verkligen gick hem i storstan´ Kristianstad med bland annat roliga skämt om lite oväntat…tamponger.
Sista komiker för kvällen var Göran Ebenhardt som visade var skåpet ska stå. Roligt inledande publiksnack och träffsäkra skämt om allt från en viss vinexpert i TV till tonårsdöttrar.

Efteråt var det summering av kvällen och sen åter ut på E22:an. Henrik åkte med mig och det blev givetvis stå-upp snack, men även om livet som småbarnsförälder.

måndag 3 oktober 2011

2011-09-30, Dockan Comedy, En Nypa Salt, Malmö

I fredags var det nypremiär på Dockan comedy. Denna gång inte på en fredag för ovanlighetens skull. Cirka 60-70 personer hade hittat till En Nypa Salts mysiga lokal nere i Dockplatsen.

Jag var konferencier och inledde med lite skämt om det fina vädret. Jag fick igång en riktigt go stämning genom publiksnack med de främre borden; grabbgänget, dubbeldejten, kommunala tjänstemän och en och annan dansk blev indragen i showen.
Första akten avslutades med bravur av Simon Svensson. Publiken vek sig av skratt åt hans sköna vardagsiakttagelser.

I andra fick vi se en taggad Teresa Tönisberg göra en mycket bra comeback efter ett års uppehåll. Därefter följde fem danska komiker, där relativt nye Valdemar Pustelnik och Claus Reiss stack ut mest. Den senare hade med sig en säckpipa på scen som han spelade på bitvis varvat med skönt publiksnack. En bättre avslutning på en premiär kan man inte önska sig.

Nästa show blir fredagen den 28 oktober. Boka bord i tid på 040-30 34 11. Välkomna!