söndag 27 november 2011

2011-11-25, Dockan comedy, En Nypa Salt, Malmö

I fredags var det säsongsavslutning på Dockan Comedy på En Nypa Salt. I höst har vi bara kört tre kvällar och alla på en ”lönefredag”. Det har visat sig vara en lyckad satsning att ändra från onsdagar. Samtliga kvällar har varit mer än fullsatta. Denna afton var det cirka 80 personer i publiken och ganska blandat i åldrarna, om än något yngre.

Efter tredje förkylningen på fem veckor, var jag aningen seg och en efterhängsen hosta gav med sig i sista stund. Jag var konferencier och drog igång med lite nya skämt som jag testat senaste tiden. De satt ok, men det var ändå lite reserverat i publiken. Jag tog in några bord längst fram, en familj, några tjejer från Varberg och en norrman med sällskap. Ingen ville direkt bjuda på sig, kanske skulle jag lirkat mer med material, men publiken hade ändå skrattat och applåderat innan jag släppte på första komiker. I andra provade jag några aktuella tidningsskämt om feta barn och litauiska banker. De funkade helt ok. Förmodligen inget jag komma köra i min akt, men kul att man kan få till något på plats. Publiken var lite mjukare och jag fick till några roliga improvisationer.

Det blev en bra kväll med överlag fina insatser av komikerna. Några kräver extra omnämnande. Staffan Nordqvist öppnade och fick kämpa och gjorde det bra. Tomas Högblom körde på i 180 som vanligt och hade en del för mig nya grejer som var kanonroliga. Kvällens höjdare var Jim Croon från Uppsala som publiken fullkomligt älskade. Suveräna iakttagelser och klockren tajming. Noterade även att Sven Nilsson gjorde ett av sina bästa framträdanden på Dockan. Nu tar vi en liten paus och återkommer efter nyår.

fredag 18 november 2011

2011-11-17, MACK, La Couronne, Malmö

Igår var det stand-up comedy på MACK nere i källaren på LA Couronne. Det var knökfullt och riktigt varmt i lokalen. Jag var konferencier och startade upp med några nya skämt om dejting och SJ. Jag fick bra hugg direkt. Publiken var med från första sekund. Härligt! Jag fick även med några bord längst fram, samt Hyresgästföreningen och Sysav. Jag hörde mig själv säga har ni någon favoritsopa? Enkelt, men väldigt kul. Det viktiga är att man är snabb i tanken. Ett av mina bästa konferenciergig. Det var rejält varm och go stämning i lokalen när jag presenterade första komiker Måns Hägerdal, som debuterade på MACK.

Därefter Måns Nilsson, som hade mång kluriga och roliga funderingar om allt mellan himmel och jord. Första akten avslutade av Göran Ebenhart, som höjde nivån ytterligare några snäpp. Publiken stundtals fick kippa efter andan mellan skratten.

Andra akten inleddes av Mackan, som hade tajta skämt om hur det är att vara synskadad. Kvällen avslutades fenomenalt av Marika Carlsson. Jag skrattade mycket åt skillnaden mellan att hur expediterna jobbar i Stockholm mot i Skåne. En av de bästa kvällarna på MACK den här säsongen var över.

onsdag 16 november 2011

2011-11-15, SNACK, Farozon, Hässleholm

Igår uppträdde jag på SNACK, Snapphanebygdens comedy klubb i Hässleholm. Det är alltid trevligt att komma till SNACK. Innan blev vi bjudna på en god buffé och kaffe. Det var inte fullsatt, men säkert 60 personer i publiken.

Konferencier för kvällen var Agneta Henriksson, som jag förstod inte körde så mycket längre, men borde göra det, för Agneta värmde bra med kul publiksnack.

Jag var första komiker ut och körde en tia. Publiken var lite avvaktande och jag fick kämpa i början, men efter några minuter lossnade det och jag fick mer betalt, främst för jag drog in publiken i skämten. Jag testade en del av de skämt jag körde på Garva sist och de funkade även bra i Snapphanebygden. En helt ok insats.

Sen följde Martin Gustavsson, som jag tycker utvecklats sen jag såg honom sist och hade roliga iakttagelser om bland annat facebook. Där näst Mats Andersson som var stensäker som vanligt, följt av Elin Nordén som avslutade första akten mycket bra.

Andra akten inleddes av Tina Andreasson, som fick bra hugg hos publiken. Avslutade i stor stil gjorde Tobias Persson. Imponerande improvisationer och roliga återkopplingar. Publiken njöt i fulla drag. En mycket rolig kväll var till enda.

tisdag 15 november 2011

2011-11-10, Höstfest, Hipp, Malmö

I torsdags arrangerade Malmö Citysamverkan i samarbete med Sydsvenskan en höstfest på Hipp. Det var cirka 180 deltagare som bestod främst av butiker och företag i city. Detta var en mingelfest, där syftet var att mingla och knyta kontakter, kora årets butik, restaurang och café, samt ha det trevligt tillsammans.

Jag var konferecier och guidade gästerna genom ett digert schema. Jag presenterade olika talare, samt artister såsom Operafabriken och Malmö Musikhögskola. Korta intervjuer och blomsterutdelning hölls. Vi fick bland annat veta att det är ont om groupies i operabranschen. Det blev även lite publiksnack och presentation av väsentlig information.

Vidare gjorde jag några roliga intervjuer med de olika vinnarna i de olika kategorierna årets butik, årets restuarang och årets café. Ett prestigefullt pris. Årets restaung blev Paddy’s som lite ödmjukt inte trodde att de skulle göras som Zlatan och vinna sitt pris fem år i rad. Vid kl 22.00 var festen slut, men så vitt jag vet fortsatte den på Paddy’s ett bra tag till. Själv gick jag hem och snabbfirade min 36-årsdag. Tack till Karin för ett vänligt bemötande.

onsdag 9 november 2011

2011-11-08, Garva, Harrys, Malmö

Igår uppträdde jag på Garva på Harrys och körde 10-12 minuter i slutet av första akten. Jag testade några nya grejer och merparten funkade. Någon måste slipas mer på. Blev även en del publiksnack med en dansk och några yngre tjejer. Jag hade roligt och det syntes säkert.

Noterade att Filip Andersson fick mycket bra respons av publiken med sina sköna iakttagelser om allt från mat till mögelhundar. Mattias Olsson rutin om att jobba i restaurangbranschen var hur kul som helst. Emma Laurin, Andre Kohary och Therese Lindqvist, som tillsammans har blott en handfull gig, stod för fina insatser på Garva. Jesper Mattson debuterade som konferencier och gjorde ett gediget jobb. Han fick upp en skön stämning i lokalen. Ludde Samuelsson avslutade kvällen och han var lika säker som vanligt. En av de roligaste kvällarna jag varit på hos Garva.

2011-11-03, MACK, La Couronne, Malmö

I torsdags uppträdde jag på MACK nere i mysiga källaren på LA Couronne. Det var fullsatt som så ofta förr. Konferencier Ludde Samuelsson fick igång publiken bra. Sen följde Lars Taps som bland annat hade ett kul skämt om Grekland.

Jag inledde med lite ekonomskämt och fick hugg i publiksnacket med en ekonom och hennes man som var ingenjör. Därtill ett yngre par bjöd på sig själva. Jag fick även med en gravid kvinna och kunde plantera mina barnskämt snyggt. Så lång gick allt enligt plan. Därefter körde jag ett åldersrelaterat skämt mot ett bord, som visade att de inte tyckte det var lika roligt som övriga publiken. Jag blev lite ställd och kom av mig för någon sekund. En nyttig erfarenhet. Jag bytte riktning och hämtade upp det och avslutade bra.

Första akten syddes ihop av Elin Nordén i strålande stil. Sen en kort paus.I andra inledde Björn Tennfors, som hade en del nytt för mig som var kul. Avslutade gjorde Özz Nûjen på ett fenomenalt sätt. Han imponerade med skönt publiksnack.